Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Litvínovan znovu kradl

MOST - V červnu hodinky za 11 tisíc, nyní alkohol, soud ho dnes poslal do vazby; Nehodovost za I. pololetí. 

Ukradené sekačky se jim prý nehodily
Policisté obvodního oddělení v Hamru objasnili případ krádeže dvou sekaček. Ten mají mít na svědomí dva muži ve věku 19 let, oba z Litvínovska. Ti měli vniknout v nočních hodinách do budovy jednoho ubytovacího zařízení a tam v nebytové části budovy odcizili benzinovou a elektrickou sekačku. Odcizené nářadí již policie nezajistila. Muži ho údajně nechali v lese, kam si ho ukryli a s ohledem na stáří se jim prý nakonec nehodilo. Dvojice si od policie odnesla záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Jednomu hrozí až tříletý trest s ohledem na kriminální minulost, druhému pak trest odnětí svobody až na dva roky.

Muž, který ukradl hodinky za 11 tisíc, opět kradl, tentokrát alkohol, šel do vazby
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže 31letého muže z Litvínova. Ten měl o víkendu v jednom litvínovském supermarketu odcizit v jedné z tamních prodejen lahev alkoholu v hodnotě 999 korun. Využil nepozornosti prodavačky a lahev si ukryl pod oděv a poté z prodejny odešel bez zaplacení. Ne daleko, jeho krádež neunikla pozornosti ostrahy prodejny, která podezřelého u východu v objektu zadržela. Lup byl vrácen zpět prodejně. Minulý týden o svátek též kradl. V jiném litvínovském supermarketu odcizil dvě lahve alkoholu a prošel přes pokladnu, která nebyla obsazena. Policie na základě osobní znalosti totožnost muže odhalila. S ohledem na pokračující trestnou činnost podal vyšetřovatel podnět na vazební stíhání. Muž už v minulosti kradl a byl za to odsouzen. V červnu byl obviněn poté, co odcizil v obchodě hodinky za 11 000 korun a následně na policejním oddělení napadl službu konajícího policistu. Okresní soud v Mostě dnes vazbu na obviněného uvalil.

V I. pololetí zemřeli na mosteckých silnicích dva motoristé
Na Mostecku v I. pololetí policie šetřila 619 dopravních nehod. Je to o 74 nehod více než za stejné období loni. Dvě osoby zemřely, tři lidé utrpěli těžká zranění a 68 účastníků bylo zraněno lehce. Hmotné škody dosáhly částky 21 941 700 korun, což je o více než tři milióny korun nárůst. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy (381), nepřiměřená rychlost jízdy (94) a nedání přednosti v jízdě (61). V obci se stalo 468 střetů a mimo obec 151 kolizí. Nejčastěji policisté vyjížděli k nehodám v pátek (109) a nejméně v neděli (62). U devíti osob byl zjištěn alkohol, dva byli pod vlivem drog. Čtyři havarující byli neřidiči, nejvíce nehod zavinili muži s délkou praxe 0 – 5 let (74), žádnou nehodu nezpůsobily ženy ve věku 36 – 40 let, jednu pak ženy ve věku 46 – 50 let. Nejčastěji docházelo k bouračkám v době od 14 - 16 hodin, klid na silnici byl v době od 02 – 04 hodin. Nejvíce nehod dopravní policisté řešili v lednu (110) a únoru (110) a nejméně v květnu (86).     

nprap. Ludmila Světláková
Most 12. 7. 2017

vytisknout  e-mailem