Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Litvínovanka okradla dva muže

MOST - Jednomu nabízela doma sex, druhého stopla a ukradla mu peněženku; V domě poškodil kabely . 

V neobydleném domě odcizil kabely, poškodil vedení kamerového systému
Na lup do neobydleného domu se vydal 27letý muž z Litvínova. V Janově v dopoledních hodinách pomocí židle vylezl dva metry nad zem a poté vnikl oknem do prvního patra neobydleného domu. Tam se v několika patrech pokusil pomocí kleští, které si  sebou přinesl,  odcizit měděné kabely z rozvodů domů, sloužící k napájení elektrické energie městského kamerového systému. V domě odcizil kabely, které přeštípl a tím poškodil celé napájení. Poškozenému majiteli zanechal škodu ve vši 5 700 korun. Na místě byl přistižen hlídkou městské policie, když vylézal z okna a předán hamerským policistům. Ti mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu a přečinu poškození cizí věci.

Okradla muže, vloudila se mu do bytu a nabízela sex
Na povedenou ženu narazil jeden starší muž z obce na Litvínovsku. Potkal ji v obchodě, kde po něm chtěla, aby jí něco koupil. Po chvilce žena zaklepala u něj doma, že mu něco chce nabídnout. Muž již pozval do bytu, kde mu žena začala nabízet sex za peníze. To muž odmítl a se ženou se rozloučil. I když byla v předsíni jen pár minut a muž ji nespustil z očí, stihla mu nepozorovaně odcizit klíče od bytu a auta. Policie 29leté ženě z Litvínova sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Ke krádeži došlo minulý týden.

Chtěla svést, zastavila cizince a okradla ho, kamera ji natočila a policisté ji poznali
Žena má mít na svědomí i další krádež. Minulý víkend okradla cizince, který ji u Litvínova zastavil a kousek cesty ji svezl. Ještě před ní uschoval pod deku peněženku. Žena to viděla a peněženky se nepozorovaně zmocnila. Poté požádala o zastavení a rychle vystoupila. Muž záhy zjistil, co se stalo, a obrátil se na policii. Ta měla k dispozici záznam z kamery z auta a díky osobní a místní znalosti se jí podařilo ustanovit totožnost ženy. Ta už peníze neměla, stihla je utratit. Peněženku s doklady údajně někomu dala. Cizinec utrpěl hmotnou škodu ve výši 6 600 korun. Policie ženě předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 4. října 2017

vytisknout  e-mailem