Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Loni vybílili uzavřené letní kino v Novém Boru

ČESKOLIPSKO - Policisté už znají jména obou zlodějů, kteří se v červenci loňského roku vloupali do uzavřeného letního kina v Novém Boru, kde způsobili škodu za bezmála 57 000 korun. Jde o dva místní mladíky. 

     Počátkem července loňského roku se do objektu s technickým zázemím bývalého letního kina  ve Wolkerově ulici v Novém Boru vloupali dva místní 22 letí mladíci. Poté, co  vypáčili vstupní dveře, vše prohledali a odnesli si odtud vybavení za 32 000 korun. Zanechali tu přitom po sobě pořádnou spoušť. Tak například ze zdi vytrhli kompletní elektrický rozvaděč s jističi a trubky plastového vodovodního  potrubí. Zničili  tu také  dvoje dveře a poškodili promítací zařízení. V jejich rukách pak skončily elektrické  kabely, plastové trubky, přímotopy nebo vodovodní baterie. Městskému úřadu v Novém Boru tím způsobili škodu za desítky tisíc korun.

     Jeden z povedené dvojice si usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci převzal už v loňském roce,  jeho komplic včera. Oběma hrozí odnětí svobody až na tři roky.

 

por. Bc. Ivana Baláková
14. února 2014

    

vytisknout  e-mailem