Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEB - Odcizil jí kabelku 

Dnes 18. prosince před půl třetí hodinou ranní sama 29letá žena procházela v Mariánských Lázních na spojnici ulic U Trati a Dyleňská, kdy k ní nečekaně přistoupil zatím neznámý pachatel. Pachatel ženě nejprve zakryl ústa, aby nekřičela a zároveň se jí snažil strhnout z ramene kabelku. Poškozená se bránila a při přetahování o kabelku upadla na zem, pachatel jí začal kopat, přičemž jí kabelku vytrhl z ruky a utekl. Poškozená pachatele sledovala a křičela na něj, aby jí kabelku vrátil. Pachatel utekl a poškozená následně kabelku nalezla pohozenou v křoví. Poté zjistila, že z kabelky jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, platebními a kreditními kartami a rodinné fotografie. Způsobená škoda činí přes 3 tisíce korun. Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení  pro podezření ze spáchání zločinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrají.

Varování všem ženám:
Ženy by v nočních hodinách neměly chodit domů samotné. Nechejte se raději doprovodit dobře známými osobami.
Když už dojde ke kontaktu s útočníkem jde především o to, že ho musí napadená osoba překvapit a šokovat. Tím může odradit útočníka od jeho dalšího útoku nebo alespoň získat čas na rozmyšlení, buď co dělat dál či přivolat pomoc.
Policisté po přepadení bude zajímat hlavně popis útočníka. Soustřeďte se proto a zapamatujte si tyto základní znaky: pohlaví, rasa, věk, výška, váha, účes, způsob řeči, barva vlasů a očí, oblečení, apod. Velmi tím usnadníte pátrání po útočníkovi.        

nprap. Bc. Martina Hrušková
Ne 18. prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem