Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEBSKO – Napadl poškozeného a odcizil mu mobil a další osobní věci. 

Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 28 letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Takového jednání se měl dopustit ve čtvrtek 15. června 2017 ve večerních hodinách u budovy nádraží v Lubech. Poté co společně vystoupil z vlaku s poškozeným 29 letým mužem, začal ho fyzicky napadat údery rukou a kopy nohou převážně do hlavy. Chtěl po něm ukázat všechny věci, které měl poškozený muž u sebe. Pod hrozbou dalšího napadání ho donutil, aby mu vydal kšiltovku, power – banku a mobilní telefon s nabíječkou. Poškozenému způsobil drobná zranění v obličeji a škodu na odcizených věcech, předběžně odhadnutou na částku kolem dvou tisíc korun. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil několika trestných činů za které byl odsouzen soudem, a to například krádeže, Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání či Porušování domovní svobody.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Zuzana Týřová
21. 6. 2017

vytisknout  e-mailem