Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež

KLATOVY - Muž včera v ráno, pod pohrůžkou násilí, donutil dva muže k vydání věcí i peněz. Po čtyřech hodinách byl zjištěn a zadržen, dnes byl obviněn ze zločinu loupež a přečinu porušování domovní svobody. 

        Policisté z oddělení obecné kriminality prověřují případ loupeže. V pondělí 3. července letošního roku v Klatovech v objektu ubytovny tři muži vnikli do pokoje v ranních hodinách.

     Policisté včera zadrželi po deváté hodině dopoledne podezřelého jednadvacetiletého cizince, který pobývá v Klatovech. Muž v úterý převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu porušování domovní svobody.

V pondělí kolem 4.15 hodin opakovaně zaklepal na dveře u pokoje, když třiatřicetiletý muž otevřel, fyzicky jej napadl a ohrožoval jej nožem, který držel v ruce a chtěl vydat peníze. V pokoji se nacházel i další spolubydlící, muž zde zůstal a dále chtěl vydat mobilní telefon i finanční hotovost. Následně odcizil řetízek i prsten, pouzdro s cigaretami a spolubydlící vydal šestadvacet korun. Dále pachatel bez souhlasu nájemců prohledal noční stolky a jejich peněženky.

     Muž užil násilí v úmyslu se zmocnit cizí věci a dále neoprávněně vnikl do obydlí jiného, kde setrval.  Další dva podezřelí muži byli též zjištěni, převezeni na policejní služebnu a po provedení neodkladných úkonů propuštěni. Neoprávněné vniknutí dalších dvou mužů do pokoje, policie dále prověřuje.

Policie podala podnět k návrhu na vzetí do vazby jednadvacetiletého cizince. 

nprap. Ladmanová Dana

4. července 2017

vytisknout  e-mailem