Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEBSKO – Obviněný nejen z loupeže. 

Komisař kriminální policie Územního odboru Cheb zahájil trestní stíhání 17 letého cizince, který se měl dopustit provinění zvlášť závažného zločinu loupeže, provinění těžkého ublížení na zdraví a provinění porušování domovní svobody.

Mladistvý cizinec přijel do Chebu pod záminkou koupě střelné zbraně. Tu chtěl koupit od místního muže, který mu v bytě do krabice místo zbraně podstrčil starší bundu a kabelku. Cizinec, který záměnu zjistil, až na svém hotelovém pokoji se rozhodl, že chce své peníze zpět a ozbrojil se pepřovým sprejem, nožem a tzv. boxerem. Následně šel cizinec zpět do bytu za mužem, kde mu otevřel otec muže a po kterém cizinec požadoval zpět své peníze. Po vstupu do bytu chtěl šestapadesátiletý muž, aby cizinec opustil byt, ten mu nastříkal do očí pepřový sprej, pak jej srazil na zem a s nožem v ruce požadoval vydání finančních prostředků. Šestapadesátiletý muž vydal ze strachu své peníze a poté se snažil volat o pomoc, cizinec ukazoval prstem, ať je potichu, když volání o pomoc neustalo, udeřil muže boxerem opakovaně do oblasti hlavy. Šestapadesátiletý muž z obavy o svůj život uchopil vázu a s tou se postavil na odpor, cizinec poté z bytu utekl. Policisté 17 letého muže následně po spáchání činu zadrželi.

Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, v případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

DODATEK: Soudce okresního soudu v Chebu akceptoval návrh státního zástupce a obviněného cizince vzal do vazby, kam byl následně převezen policejní eskortou.

por. Ing. Pavel Valenta
21.06.2015

vytisknout  e-mailem