Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež

Český Krumlov - Zábava pro hosta skončila dosti nepříjemně. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V noci na sobotu 26. září 2009, v době před druhou hodinou ranní, v obci na Kaplicku, v blízkosti místní restaurace násilím přinutili dva mladí muži nastoupit do vozidla Škoda Favorit třetího muže. Autem ho pak odvezli asi kilometr od hostince. V průběhu jízdy jej dle jeho výpovědi bili pěstí do celého těla.
 
Poté ho násilím vyvlekli z vozidla a pod pohrůžkou násilí ho přinutili ke svlečení oděvních svršků. Některé z nich si ponechali, ostatní svršky a svazek klíčů rozházeli po okolí. Také mobilní telefon poškozenému ponechali a odjeli.
 
Poškozený si poté mobilním telefonem přivolal pomoc kamarádů a policejní hlídku Obvodního oddělení PČR Kaplice. Následně byl sanitou převezen do Nemocnice Český Krumlov, kde byl hospitalizován s dosud nezjištěnými, pravděpodobně lehkými zraněními.
 
Škoda na odvezených svrškách byla poškozeným vyčíslena na částku 1.700 Kč.
 
Na místo celé události dorazili kromě kaplických policistů také vyšetřovatel a psovod. Policisté provedli šetření v okolí místa činu a komisařem Služby kriminální policie a vyšetřování byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže.
 
Ve věci byli ihned vyslechnuti svědci a hned ráno byli zadrženi dva muži. Komisař vyhotovil usnesení, které mužům osobně předal a tím bylo zahájeno jejich stíhání pro trestný čin loupeže.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem