Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež

ROKYCANSKO – Muž, který měl přepadnout poštu na Rokycansku, byl přibližně půl hodiny po činu zadržen. K zadržení pachatele přispěli i náhodní svědci.  

V pátek krátce po desáté hodině dopolední došlo v jedné obci na Rokycansku k loupežnému přepadení pošty. Maskovaný pachatel tam pod pohrůžkou střelné zbraně požadoval po pracovnici vydání peněz. Ta mu z obavy o svůj život a zdraví vydala finanční hotovost. Pachatel na místě činu ponechal tašku, ve které se dle jeho slov měla nacházet výbušnina. Z místa následně utekl. Poté, co přijali policisté oznámení o loupežném přepadení, začali ihned intenzivně pátrat po pachateli. Do akce bylo zapojeno několik policejních hlídek, ze služby dopravní i pořádkové policie, kriminalisté a samozřejmě i psovod se služebním psem jménem Skipper . Na místo byl přivolán také policejní pyrotechnik, který ohledal tašku s údajnou výbušninou a následně také vyloučil, že se jedná o nástražný výbušný systém. Policisté, kteří zajišťovali místo činu převzali od několika svědků informaci k možnému pachateli. Cennou informaci jim poskytl i řidič, který projížděl okolo policejních hlídek a policisty nasměroval na stopu podezřelého muže, kterého viděl utíkat po poli směrem k dálnici.  Policisté získané informaci od svědků ihned předali kolegům, kteří propátrávali okolí místa činu. Během krátké doby pak policisté registrovali osobu, která se na poli snažila před nimi útéct a ukrýt. Právě v tuto chvíli přišel na řadu čtyřnohý parťák „Skipper“. Zprvu padly výzvy s výstrahou, ale podezřelý muž nereagoval, a tak nezbývalo, aby Skipper splnil povel k zadržení.  Po zadržení muž k motivu svého jednání uvedl, že neměl na zaplacení nájmu. Případ vyšetřují rokycanští kriminalisté.

Poděkování patří všímavým svědkům, kteří cennou informaci o pohybu podezřelé osoby předali ihned policistům, a díky tomu se podařilo pachatele po spáchání zvlášť závažného zločinu zadržet.  

Policisté dali podnět okresnímu státnímu zastupitelství na jeho vzetí do vazby, které podalo návrh soudu a soudkyně v pondělí  dopoledne rozhodla. Návrh akceptovala a tak bude čekat obviněný na rozhodnutí o vině a trestu ve vazební věznici. Dle trestního zákoníku hrozí pachateli takového protiprávního jednání až desetiletý trest odnětí svobody.


nprap. Hana Kroftová
9. března 2016

 

 

vytisknout  e-mailem