Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež

Strakonice - Policisté pátrají po pachatelích loupežného přepadení baru ve Volyni.  

     Od včerejšího dne vyšetřují strakoničtí kriminalisté loupežné přepadení v baru ve Volyni. Ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách vešli do baru na Palackého náměstí dva mladí muži ve věku od 17 do 19 let. Jeden z nich přešel rovnou do prostoru za bar, kde od obsluhující barmanky požadoval vydání finanční hotovosti. Poté co barmanka odmítla vydat peníze, namířil na ní pistolí. Následně jí udeřil otevřenou dlaní do obličeje a povalil na zem. Ze zásuvky  barového pultu pak odcizil finanční hotovost do 30 tisíc korun. Poté společně s  druhým pachatelem  z baru utekli. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.
     K popisu pachatele, který ohrožoval barmanku zbraní, je možné uvést, že se jednalo o mladého muže štíhlé 180 cm vysoké postavy s delšími světle hnědými vlasy splývajícími na ramena. Na sobě měl červenou mikinu s kapucí a rozepínáním vpředu na zip  a šedobílé maskáčové kalhoty s hnědým koženým páskem. Na nohou měl černé tenisky (Skate styl) a na rukou průhledné chirurgické rukavice. Mluvil česky bez přízvuku a vady řeči.
     Druhý pachatel, který stál po celou dobu u dveří,  byl vyšší sportovní postavy a měl hnědé rovné vlasy ostříhané kolem uší, vzadu delší na krk. V pravém uchu měl náušnici z oceli. Oblečený byl v tmavých kapsáčových kalhotách a  mikině s kapucí přetahovací přes hlavu, vpředu s kulatým znakem a nápisem světlé barvy.

   Kriminalisté se obracejí na veřejnost a žádají svědky, kteří by k případu mohli uvést jakékoli informace, aby volali na linku 158 nebo se přímo obrátili na kriminalisty  územního odboru Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje v Plánkově ulici ve Strakonicích. Policisté děkují veřejnosti za spolupráci.

 

vytisknout  e-mailem