Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež bleskurychle objasněna

Písek – Milevsko - Mladíci přepadli benzinovou čerpací stanici, skončili v poutech. 

Včera odpoledne přepadli dva maskovaní mladíci benzinovou čerpací stanici v obci za Milevskem. Dva muži se měli nejprve domluvit a krátce před půl
Maskování - kukla (loupežné přepadení 28.3.2013)Maskování - kukla (loupežné přepadení 28.3.2013)
jednou odpolední přišli na stanici, kde odsluhovala žena (1963). Jeden z mužů obsluze nastříkal do obličeje sprej a požadoval po ní vydání peněz, žena nejprve hotovost nevydala a agresor ji několikrát udeřil do obličeje. V té chvíli se již přepadená obávala o svůj život a zdraví a předala muži bankovku. Tomu to nestačilo a znovu ji několikrát udeřil.
 
Dalších peněz už se pachatel nedočkal, odcizil ještě mobilní telefon a vytrhl kabel k pevné lince. Při přepadení byl v prodejním prostoru i druhý maskovaný muž, který přihlížel, a oba následně utekli.
 
Žena naštěstí neutrpěla zranění, která by si vyžádala lékařské ošetření.
 
Na případu začali okamžitě po oznámení pracovat policisté i kriminalisté a vyhodnocovali prvotní informace o průběhu přepadení a pachatelích. Důležitou indicií bylo podezřelé vozidlo značky Fiat, které policistům nahlásil všímavý svědek.  Jak mužům zákona uvedl, má výborný přehled o vozidlech, která se v obci pohybují. Uvedené vozidlo neznal a v okamžiku, kdy k němu viděl přibíhat dva muže, zdálo se mu podezřelé, že tolik chvátali. Muž zrovna odhazoval lopatou sníh, neměl po ruce tužku a papír, proto si registrační číslo vozidla poznamenal do sněhu právě zmíněnou lopatou. Popis vozidla, kterým mohli pachatelé z místa činu odjet, předal operační důstojník všem policistům v terénu a precizní spolupráce vedla k rychlému dopadení podezřelých osob. Policisté vozidlo zastavili v Písku na Táborské ulici a byli v něm dokonce čtyři mladíci (1994, 1996, 1993 a 1993). Policisté všechny podezřelé zadrželi.
 
Dva hlavní aktéři si vyslechli odvinění ze spáchání trestného činu loupež ve spolupachatelství. Po provedených úkonech byli propuštěni a jsou stíháni na svobodě.
 
Kriminalisté na případu dále pracují.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
29. března 2013

vytisknout  e-mailem