Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

SOKOLOVSKO – Obviněná 21letá žena a 42letý muž.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 21leté ženy a 42letého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Té se měli dopustit tím, že ve středu dne 25. 11. ve večerních hodinách obtěžovali 25letého cizince, a to nejprve ve vlaku a poté i když z něj vystoupil v Novém Sedle. Opakovaně po něm požadovali cigarety a poté i drogy. Obviněný muž na něj měl ukazovat gesto, při kterém si bouchal pěstí jedné ruky do dlaně druhé ruky. Když cizinec uvedl, že nic nemá a snažil se odejít, obviněný muž vytáhl z kapsy injekční stříkačku, kterou držel hrotem proti němu. Tím v něm vzbudil obavu o jeho život a zdraví. Oba obvinění cizince prohledali a vzali mu finanční hotovost kolem 400 korun. Poté se mu podařilo utéct mezi panelové domy a přivolat na místo policii.

Muže i ženu policisté zadrželi,. Policejní komisař na oba podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Soudce poslal do vazební věznice 42letého obviněného. V případě odsouzení hrozí oběma až desetiletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí

30. 11. 2015

vytisknout  e-mailem