Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež

Český Krumlov – Loučovice - Bohužel, ani předvánoční čas neodradil některé pachatele od svého úmyslu. Proto taky nyní českokrumlovští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení. (Hlasová schránka 974 232 116) 

K tomu došlo ve středu 21. prosince 2011 kolem půl osmé večer.
 
Dva muži (40, 43), kteří byli ubytovaní ve 2. patře rodinného domu s penzionem v obci Loučovice, vběhli do obývacího pokoje bytu umístěného v 1. patře domu. Poškozeným manželům nastříkali do obličeje plyn s pepřovým sprejem, a když se chtěl muž bránit, byl udeřen železným páčidlem do hlavy. Tím mu bylo způsobeno zranění spočívající v hluboké tržné ráně na hlavě s následným ošetřením v Nemocnici Český Krumlov. Pachatelé pak oběma poškozeným svázali ruce a nohy, rodinný dům prohledali a odcizili kromě jiného notebook, finanční hotovost a ženě strhli z rukou prsteny a náramek a z krku řetízek, vše ze žlutého kovu.
 
Následně oba podezřelí z domu utekli a přesně nezjištěným tmavým vozidlem Ford s písmenem A v registrační značce odjeli neznámo kam. Svým jednáním způsobili (kromě zranění muže) škodu na odcizených věcech ve výši nejméně 35 000 Kč.
 
Ženě se po nějaké době podařilo dostat se ze svázání a přivolala pomoc.
 
Kriminalisté případ vyšetřují jako loupež a porušování domovní svobody, spáchaných ve formě spolupachatelství a po pachatelích vyhlásili celostátní pátrání.
 
Jedná se o:
http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=23081221110202
 
http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=22571221110202
 
Pokud má kdokoli z občanů o pohybu těchto dvou mužů jakékoli informace, prosíme, sdělte je na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Za spolupráci policisté předem děkují.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
23. prosince 2011

vytisknout  e-mailem