Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež a další skutky

České Budějovice - Trojice mužů má pravděpodobně na svědomí 13 trestných činů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V polovině minulého týdne provedli policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru České Budějovice a zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, v Českých Budějovicích, zákroky proti podezřelým z několika trestných činů. Trojice mužů, ve věku 36, 38 a 43 let, dle zjištěných a doložených skutečností mají pravděpodobně na svědomí 13 dílčích útoků – spáchaných trestných činů – zločinu Loupež a přečinů Krádež, Poškození cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Od června do října letošního roku na více místech v Jihočeském kraji v jednom případě za použití násilí, odcizili, po předchozí výhrůžce, osobní motorové vozidlo. Poté následovali krádeže jiných motorových vozidel především motorek různých značek, kdy je buď zcizili ze zajištěných garáží, nebo z prodejen. K tomu vzali i motorkářské oblečení, pneumatiky a nářadí. Pak se začali orientovat na trezory z firem, kdy s nimi zcizili několik desítek tisíc korun.

Ke všemu jeden z mužů několikrát řídil motorové vozidlo, ačkoli má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Celková škoda byla vyčíslena na více jak 903 000 korun.

Kriminalisté uvedené muže zadrželi a převezli k zahájení úkonů trestního stíhání. Poté podali okresnímu státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby, který byl následně akceptován, a obvinění čekají na další úkony trestní řízení za mřížemi.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. října 2017

vytisknout  e-mailem