Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež jako z detektivky

MOST - Naštěstí jen ve fantizïi oznamovatele; Spravedlnost vzal do svých rukou a další 

 Po osádce černého vozidla tovární značky BMW pátrali mostečtí kriminalisté od konce května. Ta se měla dopustit zločinu loupeže, ke kterému mělo dojít v obci Litvínov. Tehdy v nočních hodinách v ulici PKH přibrzdil u chodníku automobil s černými skly. Z něj vyšel neznámý muž, který uchopil za límec poškozeného muže, kterého proti jeho vůli natlačil do auta. Osádku auta tvořili tři neznámí muži, všichni holohlaví. Po poškozeném chtěli peníze. Nakonec ho během jízdy donutili, aby jim vydal obsah svých kapes. Muž neměl jinou šanci a neznámým z obavy o svůj život vydal několik tisíc korun. Osádka mu nijak neublížila. Nakonec 22letého muže z vozidla vysadila v noci někde v lese na Teplicku. Odtud poškozený zavolal na tísňovou linku a nakonec skončil na policejním oddělení, kde udal, co se mu přihodilo. Policie okamžitě začala pátrat po černém BMW, pachatele do dnešní doby však nevypátrala. Případ ale nakonec přesto objasnila. Ukázalo se, že poškozený muž, který tak barvitě loupež popsal, že by vystačila na kriminální příběh, se vůbec nestala. Oznamovatel sice o peníze přišel, ale ztratil je. A zrovna byl v sousedním okrese a potřeboval se dostat domů. A protože byl bez peněž, napadlo ho, že by mu mohla pomoci policie. Tak si vymyslel loupežné přepadení a zbytečně tak zaměstnával policii. Případ loupeže byl na základě výsledků šetření nakonec odložen.


 

Zastal se příbuzné pěstmi a kopanci

Policejní komisař mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví 19letému mladíkovi z Mostu. Ten měl v měsíci květnu v odpoledních hodinách v rekreačním areálu Benedikt napadnout 23letého muže. Při útoku ho několikrát udeřil pěstí do obličeje, až poškozený upadl na zem. To zřejmě útočníkovi nestačilo, protože do něj kopl i na zemi a kopem do hlavy mu způsobil zlomeninu. Zraněný muž byl z místa převezen rychlou záchrannou službou do mostecké nemocnice k ošetření. Jednáním pachatele mu vznikla i pracovní neschopnost. Motivem napadení byly údajně invektivy poškozeného adresované příbuzné podezřelého, která byla též na místě.


 

Ženě posílala výhružné SMS

Podezření z  přečinu nebezpečného vyhrožování sdělil policejní inspektor mostecké policie 27leté ženě z Mostu. Ta podle policie měla od dubna do května prostřednictvím mobilu obtěžovat 23letou ženu. Té posílala mobilem SMS zprávy, ve kterých jí vyhrožovala zabitím a usmrcením, čímž v adresátce vzbudila důvodnou obavu o svůj život a zdraví. Motiv jednání je předmětem dalšího šetření mostecké policie.

 

Neštítil se okrást rodiče

Miluj bližního svého. Tímto sloganem se určitě neřídí dvacetiletý muž z Mostu. Ten totiž okrádal své blízké příbuzné. V jejich bytě měl v přesně nezjištěné době odcizit platební kartu. Přišel tam na návštěvu a poté nepozorovaně vzal obálku s platební kartou. Kartu poté aktivoval a hned šel zkusit štěstí k bankomatu. Tam zašel ještě několikrát a pomocí karty platil i útraty v restauraci a nakupoval v supermarketu. Poškozené tak připravil o celkovou částku ve výši 13 tisíc korun. Více vybrat nestačil, i když se ještě pokoušel. Karta již byla zablokovaná. Policie v Mostě nyní na základě výsledků šetření sdělila mladému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Hledač kovů našel ruský granát

Válečnou munici objevil hledač kovů. Muž z Horního Jiřetína díky detektoru kovů našel v lesním porostu poblíž obce Křižatky granát. Poté co ho objevil, přivolal policisty obvodního oddělení v Hamru. Ti po ohledání nálezu zajistili místo a přivolali pyrotechnika zásahové jednotky Ústeckého kraje. Policista prohlídkou určil, že jde o nevybuchlý dělostřelecký tříštivý granát ráže 76,2 mm ruské výroby, který tam zůstal z dob 2. světové války. Granát zajistil a z místa ho odvezl k likvidaci.


 

Policie stála u škol, na silnicích i u přechodů

Na bezpečnost silničního provozu včera dohlíželi dopravní policisté a muži v uniformách z obvodních oddělení. V mosteckém regionu hlídky stály dopoledne u škol, aby zajistily bezpečnost dětí v poslední den školního roku. Poté se policejní hlídky přemístily na silnice v obcích i na silnice I. třídy, kde kontrolovaly, jak účastníci silničního provozu dodržují pravidla a zákony. Pod drobnohledem policie byli i chodci. Policisté včera skrytým dohledem zjišťovali na několika místech, zda řidiči během jízdy netelefonují, zda jsou připoutáni, jestli dodržují stanovenou rychlost. Policisté kontrolovali i technický stav aut, potřebné doklady k řízení i to, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu. Dopravní akce budou intenzivně pokračovat po celé léto. Jejich cílem bude ovlivnit nekázeň některých řidičů a snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na komunikacích v ČR. Policisté včera během dne zkontrolovali celkem 106 motorových vozidel a zjistili 81 přestupků v dopravě. Za 74 přestupků uložili muži zákona pokuty ve výši 64 300 korun. Příliš rychle jelo 40 motoristů, 16 osob nebylo připoutáno, osm vozidel mělo nevyhovující technický stav a tři řidiči nepředložili potřebné doklady.


 

Auto není trezor!

Policie apeluje na motoristy, aby si nenechávali v autech odložené věci. Ty lákají zloděje, kteří na Mostecku za pět měsíců vykradli již 153 aut a jejich majitelům zanechali hmotné škody ve výši více jak dva miliony korun. K posledním případům došlo tento týden v mostecké ulici Kostelní. Tam většinou nechávají svá auta turisté, kteří si jdou prohlédnout děkanský kostel, dřevěný kostelík, nedaleké jezero nebo navštíví hřbitov. Jeden motorista tam přišel o navigaci a chladničku, kterou zloděj odnesl ze škodovky včera dopoledne. Jiný poškozený ve svém autě marně hledal odložené oděvy, doklady a tašku se sportovním vybavením.


 

Stavaři neměli materiál

Neznámý poberta zavítal v obci Hamr na Litvínovsku na staveniště rodinných domků. Vnikl násilím do jednoho z nich a uvnitř si vybral různé stavební komponenty střešního systému Bramac, zinkové okapy a odnesl i střešní okno. Poškozená stavební firma krádež odhalila tento týden a oznámila ji hamerským policistům. Hmotná škoda dosáhla částky 19 tisíc korun.


 

Zloděje přilákalo otevřené okno

O svoji kabelku přišla jedna obyvatelka panelového domu v obci na Mostecku. Neznámý zloděj tam včera v pozdně nočních hodinách vnikl do bytu v prvním patře přes otevřené okno. Aniž by někoho v bytě vzbudil, odcizil z předsíně volně odloženou kabelku. V ní měla poškozená osobní doklady, finanční hotovost a další věci. Krádež ohlásila na obvodním oddělení v Obrnicích a hmotnou škodu vyčíslila na částku šest tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 1. července 2011

vytisknout  e-mailem