Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež, krádež i výtržnictví

Písek – Kriminalisté stíhají dva cizince, na jednoho podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. 

Písečtí kriminalisté řešili od poloviny dubna případ, který se odehrál v nočních hodinách na ulici Budějovická před místním barem. Pečlivá práce kriminalisty dovedla až ke dvěma podezřelým osobám, proti kterým včera zahájili trestní stíhání pro několik trestných činů.

Dva mladí cizinci (1990 a 1994) měli dne 18. dubna okolo druhé hodiny v noci napadnout dalšího cizince, který před podnikem telefonoval. Nejprve měl jeden z obviněných muži vytrhnout mobilní telefon, ze kterého právě před barem telefonoval. Když se poškozený domáhal vrácení mobilu, měli ho oba fyzicky napadnout údery a kopy po celém těle. Napadený se vzdálil, chtěl se ale svého telefonu domoci zpět, vrátil se proto k agresorů na ulici a mělo dojít k dalšímu fyzickému napadení, během kterého se ještě snažili napadeného připravit o peněženku.

Oba obvinění z místa utekli poté, kdy se na ulici objevil svědek.

Kriminalisté ve středu 15. května dopoledne zadrželi jednoho z podezřelých, druhý muž s kriminalisty spolupracoval a dostavil se k podání vysvětlení. Vyšetřovatel vydal usnesení o zahájení trestního stíhání obou spolupachatelů a na jednoho z obviněných podal podnět k návrhu na vzetí do vazby.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

16. května 2019

vytisknout  e-mailem