Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež, krádež, maření a nehody

KARLOVY VARY - Loupež, krádež, maření a nehody 

Loupež
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Karlových Varů jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný muž měl ve večerních hodinách v Karlových Varech Tuhnicích, v parku, zezadu srazit k zemi o rok starší ženu. Když se napadená chtěla zvednout, tak ji měl muž opakovaně srazit na zem a z ruky jí vytrhl kabelku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Kriminalisté muže zadrželi a dnešního dne bude podán podnět k návrhu na uvalení vazby.
 
Krádež
Policisté v Teplé vypátrali a následně zadrželi devětadvacetiletého muže z Tachova, který si vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže. Podezřelý měl ve třech případech v Teplé, ulici Husova odcizit ze střechy obchodního centra měděné prvky oplechování střechy. Během měsíce března a dubna měl muž odcizit měděné okapované  žlaby a měděné okapové oplechování ze stejného centra. Muž se tohoto jednání dopustil i přes to, že byl za takový čin v posledních třech letech rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen a byl mu uložen trest obecně prospěšných prací, který doposud nevykonal.
 
Zpronevěra
Ostrovští policisté sdělili podezření dvaačtyřicetileté ženě z Ostrova, pro podezření z přečinu zpronevěry. Podezřelá žena pracovala, jako servírka v jedné z místních restauraci, na základě dohody o hmotné odpovědnosti měla svěřené finanční prostředky, využít pro svoji potřebu. Celkem tak zneužila finanční hotovost ve výši 12 tisíc korun.
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí
Šestadvacetiletý muž měl řídit automobil Volvo po ulici Studentská ve směru od Tuhnic do Doubí, ačkoliv si byl vědom toho, že má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to na podkladě rozhodnutí Okresního soudu Karlovy Vary. Na ulici Studentská byl zastaven dopravními policisty z důvodu překročení rychlosti v obci. Muž si od dopravních policistů vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Dopravní nehody
Dne 16. června 2012 kolem 14té hodiny měl řídit osmadvacetiletý muž z Prahy automobil BMW, po silnici ve směru na obec Veselov, ačkoliv si byl plně vědom, že po předchozím požití alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Před obcí nepřizpůsobil rychlost a s vozidlem vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Následkem havárie došlo ke zranění řidiče. Po převozu do nemocnice byla u muže provedena opakovaná dechová zkouška, při které bylo naměřeno 2,5 a 2,34 promile. Osmadvacetiletému řidiči byl zadržen řidičský průkaz.
 
Šestačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla MAN měl jet ve směru od Karlových Varů na Ostrov. Před sjezdem na Ostrov, při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky měl nepřizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. S vozidlem vyjel mimo vozovku, kde narazil do kovových svodidel.  Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující 50 tisíc korun.
 
por. Ing. Pavel Valenta
19.06.2012

vytisknout  e-mailem