Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež, krádež, výtržnictví

KARLOVY VARY – Pachatelé si vyslechli sdělení podezření 

Karlovarští policisté během včerejšího dne vyřešili několik případů. V prvním případě sdělili podezření dvacetileté ženě z Karlových Varů ze spáchání přečinu krádeže a přečinu výtržnictví.
 
Krádež a výtržnictví
Podezřelá žena měla v Karlových Varech, na ulici T. G. Masaryka v prodejně textilního oblečení odcizit z kalhot opasek, který si dala do kabelky. U pokladny pak měla uhradit ostatní zakoupené zboží, ale bez opasku. Za pokladnou byla požádána prodavačkou o nahlédnutí do její kabelky. Podezřelá žena začala prodavačku vulgárně urážet, vyhrožovat a následně i fyzicky napadat. Tohoto jednání se žena dopustila na místě veřejnosti přístupném, za přítomnosti dalších osob. Nakonec žena odešla zpět na prodejnu, kde z kabelky vyhodila odcizený opasek.
 
Nahá žena v obchodě
Dne 29. 05. 2012 byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, kterého se mohla dopustit podezřelá devětadvacetiletá žena z Nejdku. V Obchodním domě na ulici Dolní Kamenná, chodila po prodejní ploše a střídavě si dávala zboží z regálů do kabelky a následně jej vyhazovala po prodejně a po zákaznících.
 
Žena měla také slovně napadat pracovníky bezpečnostní agentury a hodit po jednom mužů ostrahy láhev. Tímto to neskončilo a žena hodila po pokladní kabelku a začala se svlékat do kalhotek. Takto obnažená běhala po prodejně, mlátila do regálů, do skleněných výplní u kas a slovně urážela zákazníky prodejny a to až do příjezdu policejní hlídky. Po převozu na policejní služebnu bylo zjištěno, že žena je pod vlivem omamných a psychotropních látek a následně byla umístěna do policejní cely.
 
Ve stejný den také devětadvacetiletá žena v jiné prodejně měla odcizit několik parfémů, které si uschovala do kabelky a s těmito prošla přes pokladny, aniž by za zboží zaplatila. Podezřelá žena byla v posledních třech letech za takový čin potrestána rozsudkem Okresního soudu Benešov. Karlovarští policisté jí sdělili podezření z přečinu výtržnictví a krádeže, kdy jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Krádež, porušování domovní svobody
Ostrovští policisté sdělili podezření osmnáctileté ženě z Náchova ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Podezřelá měla v Ostrově, v zahradní kolonii č.1 na pozemku zahradní chatky rozbít skleněnou výplň okna. Poté co vnikla do chaty, si měla odnést nalezené masové konzervy, lahvová piva a limonády. Škoda, kterou žena způsobila, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující jeden tisíc korun.
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí
Ve druhém případě Ostrovští policisté sdělili podezření třicetiletému muži z Ostrova pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý muž měl v poledních hodinách řídit osobní vozidlo Ford Escord v obci Vykmanov, ačkoliv věděl, že rozhodnutím Okresního soudu Karlovy Vary mu byl vysloven trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do roku 2013.
 
Loupež, krádež
Karlovarští kriminalisté vypátrali a následně zadrželi dvacetiletého muže ze Sokolova, proti kterému bylo zahájeno trestní stíhání jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže.
 
Loupeže se měl muž dopustit v obci Žlutice, v ulici Velké náměstí. Zde měl přistoupit k stejně starému muži, který seděl na lavičce a dožadoval vydání jeho mobilního telefonu. Muž odmítl telefon vydat. Obviněný počal vyhrožovat a zastrašovat fyzickým napadením. Dvacetiletý místní muž ze strachu podlehl nátlaku a vydal mu svůj mobilní telefon, se kterým pak obviněný odešel.
 
V dalších případech se měl obviněný vloupat do různých objektů na Žluticku. Do místní klubovny s restaurací a do zahradních chatek. Z objektů si odnášel nalezené potraviny a finanční hotovost. Těchto krádeží se dopustil přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán, posledně rozhodnutím Okresního soudu v Karlových Varech.
 
Obviněný muž byl umístěn do policejní cely a kriminalisté podali podnět k vydání návrhu na uvalení vazby státnímu zástupci.
 
por. Ing. Pavel Valenta
25.05.2012

vytisknout  e-mailem