Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež. Která se nestala

DĚČÍN - Loupež. Která se nestala; Přistižen a pak i lapen; Neujel; Vytrvale neplatí 

Klasický případ vymyšlené loupeže museli řešit kriminalisté v uplynulém týdnu. Hlavní aktérkou je osmnáctiletá studentka, která do Děčína za studiem dojíždí z Českolipska. Minulou středu oznámila na služebnu, že v ranních hodinách ji v podchodu pod železniční tratí zastavili dva mladší muži. Jeden z nich ji prý ze zadu uchopil za ruce, aby se nemohla hýbat a druhý ji zatím prošacoval a odcizil mobilní telefon v hodnotě kolem tří tisíc korun. Pak se ji údajně pokusili udeřit do obličeje a na to oba utekli. Na několik dní zaměstnala vyšetřovatele včetně technika, aby se nakonec šetřením ukázalo, že pravda je někde jinde. Poblíž nádraží ji měl oslovit mladý muž a nabízel jí možnost vydělat nějakou tu korunu. A k tomu, že potřebuje její telefon. Ten mu tedy půjčila a v tu chvíli ho viděla naposledy. Strach, co tomu řeknou rodiče, jí nakonec přivedl na myšlenku oznámit věc jako přepadení. Případ nadále řeší obvodní oddělení jako přestupek. Pachatel je zatím neznámý. Policisté vyzývají především mladé lidi, kteří si rádi podobné příběhy vymýšlejí, aby se do podobných akcí nepouštěli. Pravda nakonec stejně vyjde najevo a stojí to zbytečně mnoho lidských sil a prostředků.
 
 
Přistižen a pak i lapen
 
Při demontáži měděného svodu okapu z jednoho domu v Benešově nad Ploučnicí byl před několika dny majitelem přistižen třiadvacetiletý mladík. Když viděl, že jde do tuhého, vzal nohy na ramena a byl pryč. Na policisty z místního obvodního oddělení si ale nepřišel. Nakonec si ho našli a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže. A protože byl v posledních třech letech za obdobný skutek odsouzen, není mu nic platné, že hodnota svodu je necelá pětistovka. Hrozí mu až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Neujel
 
Zastavit k policejní kontrole v Ústí nad Labem se v neděli nechtělo jednatřicetiletému výtečníčkovi z Děčína. Ignoroval tedy výzvu a jal se ujíždět směrem do místa svého bydliště. Hlídka se pustila za ním a nakonec se jí podařilo muže zastavit. Pak vyšlo najevo to, čeho se řidič obával. Má totiž platný zákaz řízení motorových vozidel, ke kterému měl magistrát jistě dobrý důvod. Následovalo umístění do policejní cely a podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Z rozhodnutí soudu byl včera umístěn do vazební věznice.
 
 
Vytrvale neplatí
 
Hrozbu až pětiletého vězení si vysloužila šestačtyřicetiletá žena. A to zaprvé tím, že na své čtyři děti totiž dluží oprávněnému příjemci výživného přes sedmdesát tisíc korun a za druhé proto, že za obdobný trestný čin byla v posledních třech letech souzena. Trestní stíhání pro zanedbání povinné výživy proti ní zahájili kriminalisté včera.
 
 
 
16. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem