Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež mu neprošla

DĚČÍN - Loupež mu neprošla; Doplatil na stop; Pobírala příspěvek neoprávněně; Riskovala  

Loupež, která se za bílého dne nedávno odehrála přímo na ulici v Děčíně, objasnili díky usilovné práci místní kriminalisté. Devatenáctiletý mladík přistoupil k poškozenému a začal se dotazovat, zdalipak nemá u sebe mobil. Pak ho bez varování udeřil do obličeje, načež se zmocnil telefonu, který při ataku napadenému vypadl z kapsy. Včera si výtečník vyslechl obvinění a nyní mu zbývá jen čekat na verdikt soudce. Může to být až desetileté vězení.
 
 
Doplatil na stop
 
Žádného stopaře už asi nikdy do svého vozidla nevezme sedmdesátiletý muž ze zahraničí. Ten, když začátkem léta projížděl Jiříkovem, zastavil jednatřicetiletému muži, který se mávající paží dožadoval svezení. Ten ale ihned poté, co nastoupil, měl muže fyzicky napadnout, vyhodit jej z auta a odjet. Způsobená škoda přesahuje hranici sta tisíc korun. Rumburští kriminalisté díky mravenčímu úsilí dotáhli případ do fáze zahájení trestního stíhání pro trestný čin loupeže. Obviněnému hrozí až desetiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Pobírala příspěvek neoprávněně
 
Přes pět tisíc korun pobrala neoprávněně na příspěvku na bydlení sedmatřicetiletá žena z Rumburku. A to díky tomu, že neuvedla skutečnost rozhodnou pro její vyplácení. Od místních kriminalistů za to obdržela obvinění z přečinu podvodu. Hrozí jí tak až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Riskovala
 
Zákaz řízení motorových vozidel asi příliš vážně nebrala dvacetiletá dívka. Policisté z České Kamenice, kteří ji včera večer zastavili v Markvarticích, ho ale vážně brali. Na služebně si ve zkráceném přípravném řízení následně vyslechla podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to je možné udělit trest odnětím svobody v trvání až tří let.
 
 
 
 
5. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem