Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež na Slánsku

Slánsko - Policisté násilného pachatele zadrželi a umístili do policejní cely. 

     Dne 30. července 2013 krátce před 20. hodinou v obci Kvílice nedaleko autobusové zastávky ve směru na obec Kutrovice pod pohrůžkou násilí nejprve  požadoval  23 letý mladík marihuanu po 24 letém mladíkovi, který v době tohoto jednání seděl v zaparkovaném vozidle s dalšími dvěma osobami. Oslovený mladík odpověděl, že žádnou marihuanu nemá a podezřelý poté začal po něm požadovat alespoň cigaretu, ale ani v tomto případě nebyl 23 letý mladík uspokojen a žádnou cigaretu nedostal. Na základě nevyhovění jeho požadavků, začal tento podezřelý mladík důrazněji žádat své požadavky a slovně vyhrožovat. Jelikož mu nebylo opětovně vyhověno, udeřil poškozeného 24 mladíka dvakrát do obličeje. Těmito dvěma údery způsobil poškozenému vyražení jednoho zubu a poškození dalších dvou zubů. Po provedení tohoto útoku byl následně zadržen přivolanou policejní hlídkou a po lékařském vyšetření byl 23 letý pachatel umístěn do policejní cely. Policisté u zadrženého pachatele provedli dechovou zkoušku s přístrojem Drager, která byla s pozitiviním výsledkem 1,44 promile alkoholu v dechu. V současné době probíhají s podezřelým mužem výslechy a policisté služby kriminální policie nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu loupeže. 

 

31. července 2013

nprap. Jana Šteienrová 

 

Další případy z Kladna

Policie opět upozorňuje občany, aby dbali více opatrnosti a obezřetnosti na své věci a především v těchto letních měsících, kdy často své doklady, peněženky a mobilní telefony ponechávají volně ložené a nebo je nosí při sobě v nezabezpečených, nezapínatelných kapsičkách. Zloděj umí této chvíle nepozornosti využít i v těchto slunečních dnech ve svůj prospěch.

Dne 30. července 2013 bylo oznámeno na linku 158, že při návštěvě restauračního zařízení v Kladně v ulici Gen. Klapálka v době od 13. do 15. hodin mu neznámý pachatel odcizil vytažením z levé kapsy kalhot jeho peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, doklady a písemnostmi v podobě faktur. Vzniklá škoda činí cca 3000,-Kč a případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže. 

Dne 26. července 2013 v Kladně v restauraci ve Smetanově ulici byla odcizena volně odložená peněženka s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Svým jednáním pachatel poškodil 44 letého majitele a způsobil mu škodu ve výši 2 000,-Kč.

    

vytisknout  e-mailem