Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici

Policisté zadrželi bezprostředně po činu muže, který je podezřelý z loupeže na starší ženě. 

Policisté z místního oddělení Podolí zadrželi muže, který je podezřelý z loupeže na čtyřiasedmdesátileté ženě. Ta se vracela z nákupu a před domem ve Dvorecké ulici v Praze 4 ji přepadl lupič. Ten podle zatím zjištěných skutečností ženu udeřil zezadu do hlavy a z ruky jí vytrhl kabelku, se kterou utekl. Oloupená žena pak musela vyhledat lékařské ošetření, protože byla zraněná na hlavě.

Na místo vyrazili mimo jiné i policisté ze zmiňovaného oddělení, kterým se podařilo zadržet muže podezřelého z přepadení. Ten se schovával v zadní části jiného domu v té samé ulici jen několik desítek metrů od místa činu. Tam pak policisté také nalezli i uloupenou kabelku.

Jednadvacetiletého podezřelého muže si převzali kriminalisté ze čtvrtého policejního obvodu k provedení úkonů trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupež. Kriminalisté také pracují s verzí, že lupič ženu při přepadení udeřil do hlavy dlažební kostkou. V případě odsouzení, za tento trestný čin hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Nutno také zmínit, že zadržený podezřelý muž byl v minulosti sedmkrát soudně trestán a to pro krádeže, maření úředního rozhodnutí a vykázání a pro porušování domovní svobody. Za to byl odsouzen k několika výkonům trestu odnětí svobody ve věznici pro mladistvé a následně přemístěn do věznice pro ostatní odsouzené.

por. Bc. Jan Daněk – 8. 7. 2017

vytisknout  e-mailem