Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici

Policisté díky dobré práci oznamovatele zadrželi lupiče. 

Díky nelhostejnému oznamovateli policisté z místního oddělení Jižní Město zadrželi lupiče, který před domem v Jažlovické ulici v Praze 4 přepadl sedmasedmdesátiletou ženu. Ta šla po deváté hodině ráno po ulici, když k ní z ničeho nic přiskočil muž a snažil se ji strhnout kabelku, kterou nesla. Po krátkém zápase útočník ženu přemohl, povalil ji na zem a i s kabelkou utekl.

V tu dobu stál na jednom z balkonů v té samé ulici muž, který právě kouřil a byl svědkem této loupeže. Na nic nečekal, z bytu vyběhl, vytočil linku tísňového volání a začal lupiče zpovzdálí sledovat. Na základě informací, kde se pachatel pohybuje, mohla policejní hlídka vyrazit na místo a lupiče zadržet. K samotnému zadržení došlo za použití hrozby namířenou zbraní v ulici Křejpského.

Zadrženého dvaapadesátiletého cizince si od policistů převzali kriminalisté, kterým se při výslechu k loupeži přiznal. S mužem tak zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby.

Uloupená kabelka byla vrácena zpět poškozené. Žena musela po přepadení vyhledat lékařské ošetření, protože měla několik zranění.

Závěrem třeba poděkovat oznamovateli, který okamžitě za pachatelem vyběhl, celou dobu ho sledoval a dával operátorovi informace, kde se nachází. O rychlé reakci muže svědčí i to, že za pachatelem vyběhl bos a pronásledoval ho více než jeden kilometr.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 7. 2017

vytisknout  e-mailem