Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež objasněna

DĚČÍN - Loupež objasněna; Boty do tašky a záhy zase ven; Dluží na dceru; Stačí chvilička 

Rumburským kriminalistům se v těchto dnech podařilo vyřešit případ, kdy zhruba v polovině února ve Varnsdorfu přepadl neznámý pachatel u železničního přejezdu místní ženu. Při tom ji měl udeřit, shodit na zem a strhnout z ramene kabelku, ve které měla hotovost, mobilní telefon, platební karty a další drobnosti. Celková škoda čítá necelých deset tisíc korun. Na svědomí by měl mít tento čin osmnáctiletý mladík rovněž z Varnsdorfu, který si včera vyslech obvinění z loupeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Hrozí mu tak až desetiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Boty do tašky a záhy zase ven
 
Dva páry bot si včera v jedné děčínské prodejně obuvi přímo do igelitové tašky uložila devětadvacetiletá žena. Pak prošla pokladnami a byla venku. Tam ji však dohnal zaměstnanec obchodu. Obuv musela vrátit a pak se musela v doprovodu policistů odebrat na obvodní oddělení. Tam ji ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. A protože byla v posledních třech letech za obdobný skutek trestána, hrozí jí nyní až tříleté odnětí svobody.
 
 
Dluží na dceru
 
Trestní stíhání pro zanedbání povinné výživy zahájili včera rumburští kriminalisté proti pětatřicetiletému muži z Varnsdorfu. Ten již více než dva roky neplatí řádně na svou dceru. Za tu dobu se dluh nasčítal na částku sedmadvacet tisíc korun. Obviněnému teď hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Stačí chvilička
 
Notebook v hodnotě patnáct tisíc korun odcizil neznámý nenechavec z neuzamčeného automobilu v Jílovém u Děčína. Jeho majitel do něj totiž nosil věci z jedné z místních restaurací a tak neměl vozidlo pod stálým dohledem. Na případu pracují policisté z obvodního oddělení. Podaří-li se jim pachatele dopadnout, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, za který může být potrestán až dvouletým vězením.
 
 
 
 
6. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem