Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež objasněna

J.Hradec – Dačice – Vazba na obviněného byla uvalena. 

Jindřichohradečtí kriminalisté na základě intenzivní a precizní práce nyní objasnili loupežné přepadení z Dačic. Ustanovili podezřelého muže (r. 1988), který dne 23. srpna v době kolem 6:45 hodin,  v zištném úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch,  měl vstoupit do otevřené prodejny tiskovin a tabákových výrobků, kde za užití násilí měl poškozenou donutit ke sdělení kódu od trezoru s tržbou. Poškozená v obavě o svůj život a zdraví tak učinila a podezřelý muž  odcizil z trezoru finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun. Poté se v prostoru prodejny zmocnil  několika desítek krabiček cigaret různých značek, zařízení na zahřívání tabáku, několika elektronických cigaret a desítek náplní do nich. Dále odnesl tabákové náplně, tabák i  balení doutníků. S sebou přibral  SIM karty, 150 kusů losů, zapalovače i dámskou kabelku.  Ještě před svým odchodem se poškozené dotázal na klíč od jejího motorového vozidla. Poškozená z obavy o své zdraví sdělila, kde se klíč nachází a podezřelý muž i s odcizenými  věcmi usedl do zaparkovaného vozidla Volkswagen Polo, kterého se zmocnil. Ve vozidle měla poškozená uloženou peněženku s finanční hotovostí, tři kusy poukazu Sodes , stravenky, občanský i řidičský průkaz, platební kartu a další své osobní věci. Poté s vozidlem odjel podezřelý muž do lesního porostu, kde ho zapálil. Svým jednáním  způsobil celkovou škodu několika subjektům v celkové výši nejméně  167 000 korun.

Dne 22. září jindřichohradečtí kriminalisté ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou, zde zadrželi muže podezřelého ze zločinu loupeže. Tento byl následně kriminalisty eskortován do J. Hradce. Zde byl umístěn do policejní cely. Následující den 23. září policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání. Na již obviněného muže téhož dne policejní komisař podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Dnešního dne 24.září, v odpoledních hodinách, uvalil soud na obviněného muže vazbu. Jeho trestní stíhání bude nadále probíhat za oknem s mříží.

Jindřichohradečtí kriminalisté děkují občanům i médiím za spolupráci, neboť i díky nim se podařilo již obviněného muže dopadnout!

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

25. září 2021

vytisknout  e-mailem