Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupež policisté rychle objasnili

JIHLAVSKO: Mladík byl obviněn ze spáchání trestného činu 

Velkou smůlu měl mladý muž, který se v Jihlavě náhodně potkal s mladíkem, kterého vzdáleně znal z dřívější doby. Jejich setkání totiž skončilo výhrůžkami, fyzickým násilím a nakonec přišel muž ještě o batoh s věcmi. Policistům se podařilo rychle dostat na stopu podezřelého a krátce nato byl dopaden. Sedmnáctiletý mladík je obviněn ze spáchání závažného trestného činu, vzhledem k tomu, že má být umístěn v zařízení pro mládež, odkud den před loupeží utekl, směřovala jeho cesta zpátky.

K přepadení došlo minulý týden v Jihlavě. Před pátou hodinou odpoledne přijali policisté oznámení o muži, který byl v lokalitě ulice Dvořákova napaden a okraden. Napadený muž neměl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Policisté zjistili dostupné informace k podezřelému, který z místa po činu utekl, a začali po něm ve městě pátrat. Na základě zjištěných informací jako podezřelého natipovali mladistvého chlapce, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté spolupracovali při pátrání také s městskou policií. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. Podařilo se jim získat informace, že se mladík pohybuje v lokalitě centra. Podezřelého ještě ve večerních hodinách nalezli na náměstí strážníci městské policie a mladistvého převzali policisté. Mladík měl jiné oblečení a snažil se lhát o své totožnosti, uváděl k sobě jiné jméno a další údaje, úspěšný ale nebyl. Podezřelého mladíka policisté zadrželi a odvezli ho na oddělení. Zajistili také část věcí, kterých se při loupeži zmocnil.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání sedmnáctiletého mladíka z Jablonecka. „Mladistvý byl obviněn ze spáchání provinění loupeže,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, po provedení nezbytných úkonů byl mladík předán příslušnému zařízení pro mládež, kde má být umístěn.

Mladík je obviněn z toho, že na ulici začal o rok staršímu muži vyhrožovat a požadovat po něm peníze pod pohrůžkou násilí. Když napadený muž odmítl, snažil se mu strhnout batoh a opakovaně ho udeřil pěstí do oblasti hlavy. Následně s batohem, ve kterém měl muž uložené peníze, mobilní telefon a další věci, utekl.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za násilný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová
5. června 2024

vytisknout  e-mailem