Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež se zbraní

Bruntál - na čerpadlářku mířil zbraní a chtěl peníze 

Loupežné přepadení se zbraní
Loupežné přepadení čerpací stanice nyní intenzivně šetří policisté v Bruntále.
Dosud neznámý pachatel v neděli 25.7.2010 kolem 19,30 hodin v Bruntále na ulici Krnovská na benzínové stanici přepadl se zbraní čerpadlářku. Zahalený muž po vstupu do prodejny požadoval polsky po obsluze vydání peněz. Když žena sdělila, že žádné nemá, tak vytáhl z kapsy mikiny pistoli, kterou na ni namířil a znovu zopakoval svou výzvu. Poškozená ze strachu o svůj život vytáhla z pod pultu šuplík s penězi. Pachatel vzal pouze papírové bankovky, které si schoval do kapsy mikiny. Při odchodu odnesl ještě mobilní telefon a odešel směrem na Obornou. Přepadená žena jeho pohyb dále nesledovala a zavolala na policii.
Popis pachatele:
mladík ve věku kolem 25 let, výšky 165-168 cm, hubené postavy, mluvící polsky. Na hlavě měl kapuci mikiny, na očích velké kulaté sluneční brýle. Přes obličej měl šátek světlejší barvy s nezjištěným potiskem malého vzoru. Na sobě měl oblečenou šedou mikinu tzv. klokanku, tmavé černé nebo modré rifle, botasky s vytaženými jazyky.
Policisté okamžitě začali po pachateli pátrat, ale prozatím nemají žádné bližší informace o jeho dalším pohybu. V souvislosti s tímto násilným činem žádáme občany, kteří mohli v danou dobu v blízkosti místa činu vidět nějakou podezřelou osobu či osoby a vozidlo, aby volali na linku 158 či přímo bruntálským kriminalistům 974 731 320.
 
Odcizil tvárnice i krytinu
V době od 28.6. do 22.7.2010 v Jindřichově z areálu firmy dosud neznámý pachatel odcizil 70 tvárnic Ytong a 2 tisíce kusů střešní krytiny Capacco. Majiteli způsobil škodu ve výši 19 500 Kč.  
 
Věci vyházel ven a naložil na vozík
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili albrechtičtí policisté v těchto dnech podezření z trestného činu krádeže 26letému muži. Ten měl dne 16.7.2010 ve Městě Albrechticích vniknout na pozemek bývalé bramborárny a zde z přístavku, který je ve velmi špatném stavu odcizit krtinu, která byla propadla v domě. Dvacet kusů železného plechu o hmotnosti 85 kg vyházel ven rozbitým oknem a naložil si ji na ruční vozík. Při tomto jednání byl kontrolován policejní hlídkou. Policisté zjistili, že se svého jednání dopustil i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen se zkušební dobou do března 2011.
 
Policejní akce
V průběhu víkendu policisté zasahovali hned na několika akcích.
V jednom případě byla provedena v Rýmařově preventivně bezpečnostní akce v souvislosti s konáním hudebního festivalu Battle Kings, které se zúčastnilo 14 policistů a městský strážník. V průběhu konání nebylo zjištěno narušení veřejného pořádku. V jednom případě policisté při kontrolách zjistili u řidiče požití alkoholu před jízdou. Toto jednání se řeší v přestupkovém řízení.
V sobotu 24.7.2010 v podvečerních hodinách policisté obdrželi informaci, že kolem sedmi desítek podnapilých fanoušků SFC Opava jede z utkání na Jesenicku a budou projíždět Krnovem. Policisté okamžitě na tuto situaci reagovali a ve spolupráci s městskou a cizineckou policií přijali opatření. Přestup fanoušku v Krnově na vlak do Opavy již byl bez jakýchkoliv problémů. Sedm policistů spolu s psovody provedlo doprovod vlaku z Krnova až do Opavy. 
 
Policisté prověřovali oznámení o uložení bomby v obchodním domě
Včera 25.7.2010 v 18,24 hodin oznámil na linku 158 anonym mužským hlasem v polským jazyce, že v obchodním domě v Bruntále je bomba. Policisté okamžitě přijali opatření, v obchodním domě byl ukončen provoz a provedli evakuaci celkem 80 lidí a to jak z řad zaměstnanců, tak zákazníků. Kolem patnácti policistů zkontrolovalo objekt i přilehlé okolí a nezjistili umístění nástražného systému. Provoz v obchodě byl za hodinu obnoven. Policisté provedli lokalizaci telefonátu a zjistili, že pachatel volal z veřejného telefonního automatu ve vestibulu polikliniky na ulici Nádražní v Bruntále.
Žádáme případné svědky, kteří si všimli neobvyklého chování pachatele či pachatelů v okolí místa telefonního automatu, aby volali na linku 158.
 
Z kanceláře odcizil revolver a navigaci
Ve večerních hodinách dne 24.7.2010 ve Dvorcích došlo k vloupání do kanceláře firmy. Dosud neznámý pachatel vytlačil okno jedné z kanceláří a vnikl dovnitř. Odcizil ze šuplíku revolver ME-Flobert bez nábojů a navigaci Garmin. Při svém jednání byl vyrušen pracovníkem a tak z místa utekl. Odcizením způsobil škodu ve výši přes 11 tisíc Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
 
Jezdil posilněn alkoholem
V pátek 23.7.2010 ve 21,40 hodin v Krnově na ulici Nová Cvilínská v blízkosti zahrádkářské kolonie jel 38letý muž s vozidlem Škoda 120L. Při jízdě nezvládl vlivem silné podnapilosti řízení a vyjel mimo silnici. Zde se bočně střetl se stromem a po nehodě odjel z místa na nedalekou polní cestu. Zde byl zastaven městskými strážníky, kteří přivolali krnovské policisty a ti u muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Naměřená hodnota byla nejprve 2,82 a následně 2,95 promile alkoholu. Následně také zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění a má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do října 2011. je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč.
 
Z prodejny odcizil hlavně cigarety
Vloupání do prodejny potravin v Malé Morávce nyní šetří rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl dne 24.7.2010 do prodejny, kde vypáčil dveře do skladu. Odcizil hotovost ve výši 11 tisíc Kč a dle majitele také cigarety různých značek ve výši nejméně 250 tisíc Kč. Celková škoda tedy činí přes 267 tisíc Kč.
 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem