Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež se zbraní

Napadli se v pivnici, Řídili pod vlivem alkoholu, Podvodný prodej přes internet a další události z Bruntálska 

Loupežné přepadení v herně
V pátek 15.1.2009 kolem 07,00 hodin vstoupil do herny v Bruntále na Zámeckém náměstí dosud neznámý pachatel, který požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou zbraně. Peněz se mu zmocnit nepodařilo, ale při odchodu po krupiérovi vystřelil. Ke zranění osob nedošlo. Případ intenzivně šetří bruntálští kriminalisté. 
Popis pachatele: muž ve věku od 15 do 25 let, vysoký asi 175 až 180 cm, štíhlé postavy. Muž byl maskovaný, oblečen měl světlou bundu s kapuci a tmavé kalhoty. Na rukou měl rukavice.
Vzhledem k době činu a velkému počtu osob, které se mohly v danou dobu pohybovat na místě či v okolí místa činu a cokoli by k události či pachateli mohli sdělit žádáme, aby se obrátili na linku 158 a nebo přímo bruntálským kriminalistům na tel. 974 731 320.
  
Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu
V průběhu víkendu policisté při kontrolách řidičů zjistili dva případy řízení pod vlivem alkoholu a to v Malé Morávce a Hošťálkovech.
V Malé Morávce dopravní policisté zastavili 39letého muže z Olomouce, který řídil vozidlo Chrysler. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,62 promile a po pěti minutách hodnotu 0,59 promile. Muž policistům uvedl, že předchozí den večer vypil pět jedenáctistupňových piv. Byla mu zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.
Druhého 37letého řidiče kontrolovali v Hošťálkovech při řízení osobního vozidla. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,31 promile a při druhé dechové zkoušce hodnotu 0,28 promile. Na žádost řidiče bylo provedeno lékařské vyšetření a odběr krve. 
  
Podvodný prodej přes internet
Krnovští policisté šetří nyní podvodný prodej na internetu. V pátek 15.1.2010 jim oznámila 22letá poškozená, že v prosinci loňského roku si prostřednictvím inzertních stránek na internetu zakoupila mobilní telefon. Prodejci zaslala na účet 6000 Kč a do dnešního dne zboží neobdržela a ani peníze jí nikdo nevrátil.
V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby si před nákupem ověřili serióznost prodávajících a jejich případné recenze.
 
Napadli se v pivnici
V pátek 15.1.2010 sdělili vrbenští policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 30leté ženě a 29letému z trestného činu výtržnictví. Toho se měli dopustit tím, že ve Vrbně pod Pradědem dne 16.12.2009 v pivnici nejdříve podezřelý muž napadl 27letého hosta, kterého vytáhl za límec bundy ven před pivnici. Povalil ho na zem a udeřil ho pěstí do obličeje. Po tomto incidentu se vrátil zpět do podniku, kde došlo k slovní rozepři mezi ním a podezřelou ženou. Ta do něj prudce strčila a povalila ho i se židlí na zem. Zde ho začala škrtit a bít rukama do obličeje. Podezřelý muž uchopil ženu za vlasy a za ty ji tahal po pivnici. Potom ji uhodil pěstí do obličeje, až jí vyrazil zubní náhradu. Dalšímu napadání zabránil až jeden z přítomných hostů. 
 
Chodec byl pod vlivem alkoholu
Dne 15.1.2010 v 16,20 hodin v Bruntále na ulici Ruská vstoupil 41letý chodec při přecházení komunikace po vyznačeném přechodu bezprostředně před blížící se vozidlo Nissan. Řidič v okamžiku, kdy muž vstoupil na přechod, začal prudce brzdit, ale na namrzlé vozovce se mu nepodařilo auto hned zastavit. Narazil do levé nohy chodce, který utrpěl lehké zranění. Při šetření nehody policisté naměřili chodci 0,90 promile. U řidiče nissanu byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 1 tisíc Kč.
 
Policisté kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholu
Policisté na Krnovsku a Hornobenešovsku provedli preventivní akce, které byly zaměřené na dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladším 18ti let. V nočních hodinách od 15. do 16.1.2010 zkontrolovali sedm provozoven v Horním Benešově a sedm v Krnově. Policisté zjistili, že v Horním Benešově podala obsluha jedné z restaurací alkohol mladistvé osobě a v Krnově byla pod vlivem alkoholu jedna dívka, která nadýchala 0,31 promile. Akce se zúčastnilo v Horním Benešově pět policistů a sociální pracovnice. V Krnově tato akce byla rozsáhlejší a přes dvacet policistů s polským kolegou dohlíželo také nad dodržováním pravidel silničního provozu a preventivně kontrolovali zajištění rekreačních i jiných objektů na Krnovsku.
  
Vloupal se do jazykové školy i vedlejší firmy
V době od 15. do 17.1.2010 v Krnově na ulici Zapletalova dosud neznámý pachatel vypáčil dveře do budovy jazykové školy a vnikl dovnitř. Zde se pohyboval a vypáčil další čtyři dveře. Dostal se do kanceláře a z příruční pokladny odcizil 200 Kč. Poškozením dveří způsobil škodu ve výši přes 66 tisíc Kč. Při šetření této krádeže policisté zjistili, že je násilně vniknuto i do objektu firmy , která se nachází na stejné ulici. Zde pachatel vypáčil okno kanceláře, kde vnikl. Z odložené vesty odcizil finanční hotovost ve výši 700 Kč. Poškozením okna způsobil škodu ve výši 5 tisíc Kč.
Celková škoda v obou případech vloupání činí přes 72 tisíc Kč, škoda je hlavně na poškození zařízení. 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem