Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež se zbraní objasněna

Tábor - Pachatel loupežných přepadení se zbraní dopaden.(HL.schránka 974 233 207) 

     Necelé čtyři dny postačili kriminalistům z Tábora k odhalení nebezpečného pachatele dvou loupežných přepadení. Pětadvacetiletý muž od Bechyně zaútočil nejdříve dne 25.7.2009 kolem 21:00 v katastru obce Tábor. Vybral si  pěší  stezku mezi ulicemi Jordánská a Kpt. Jaroše. V horní části stezky, ve vzdálenosti 100 m od zubního  střediska, po předchozím  sledování došel  čtyřicetiletou ženu a oslovil ji "Zastav, stůj". Poté za jejími zády  vystřelil a znovu ji oslovil: "Zastav,  stůj, nic se ti nestane". Přistoupil k poškozené a pod pohrůžkou  namířené  střelné zbraně, se slovy: "Dej mi peníze, nic  se ti nestane", mu poškozená vydala  finanční hotovost ve výši  450 korun. Ke zranění poškozené nedošlo.
     Dále dne  26.7.2009 v době kolem 03.30 v katastru Tábora, na odpočívadle za lanovým  mostem přes rybník  Jordán, ve směru jízdy na Prahu, přistoupil  maskován s punčochou na hlavě s  namířenou střelnou zbraní k přistavenému vozidlu  taxislužby  ŠKODA SUPERB.Ve vozidle seděl čtyřicetiletý řidič. Pachatel vzal za zamčenou kliku dveří, a začal křičet: "Mobil,   klíče nech tam, kde jsou a  vypadni ". Poté vystřelil do  vzduchu a opět namířil střelnou zbraň na  poškozeného. Ten vyskočil  z  auta a utekl. Pachatel s vozidlem odjel směrem na obec Čekanice. Ke zranění poškozeného nedošlo. Způsobená škoda dosáhla 290.450 korun.
     Dne 30.7.2009 bylo obviněnému předáno usnesení o zahájení  trestního stíhání, pro pokračující trestný čin loupeže ( § 234 odst. 1 trestního zákona), pro  oba skutky. Obviněný byl umístěn v policejní cele a o jeho dalším osudu rozhodne příslušný soudce.

vytisknout  e-mailem