Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež si vymyslel

MOST - Přišel o občanku, vymyslel si čtyři lupiče a pobyt v kufru auta; Nechal si cizí mobil; Ukradl figurínu se šaty. 

Nenechávejte na koupalištích věci bez dozoru, lehce o ně přijdete

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho mladého muže z Mostecka, který byl tento týden na koupališti Matylda. Na pláži si nechal deku a pod ní si ukryl mobil s doklady a platební kartou. Pak si šel zabruslit. Při odchodu zjistil, že mu kdosi věci ukryté pod dekou ukradl. Krádež oznámil mosteckým policistům a škodu vyčíslil na celkovou částku pět tisíc korun.

 

Někde přišel o občanku, tak si vymyslel 4 lupiče, kteří ho měli o ni připravit

Mostečtí kriminalisté šetřili případ loupeže, ke které mělo dojít již v srpnu. Tehdy měli 4 neznámí pachatelé v autě zastavit v odpolední době poblíž tramvajové zastávky Souš u poškozeného 31letého muže z Mostu a požádat ho o zapálení cigarety. Když jim toto odmítl, měli mu zkroutit ruce a naložit ho do zavazadlového prostoru, odvezli ho na odlehlé místo a odcizili mu batoh s penězi a osobními doklady. Poté ho na místě nechali, ještě ho zbili a zkopali. Šetřením vyšlo najevo, že poškozený si celou událost vymyslel. Důvodem smyšlení případu bylo to, že kdesi přišel o svůj občanský průkaz a bál se jeho zneužití.

 

Ze zdiva odcizil figurínu se šaty, policii tvrdil, že ji koupil

Na nepoctivého zákazníka narazila hlídka policistů obvodního oddělení Litvínov. Tento týden si v odpoledních hodinách všimla v ulici A. Jiráska muže, který odcházel od prodejny, kde ze zdiva vzal figurínu se šaty. Hlídka muže zastavila a ten jí sdělil, že věci zakoupil v prodejně. Policisté však neviděli, že by muž vstoupil dovnitř a to se následně potvrdilo i šetřením v obchodě. Muž figurínu se šaty odcizil. Prý ji chtěl ukázat přítelkyni. Policie lup zajistila a vrátila zpět prodejně a 45letému muži s ohledem na kriminální minulost sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu může soud uložit až tři roky odnětí svobody.

 

Neznalost zákona neomlouvá

Našel mobil a teď čelí podezření z trestného činu zatajení nálezu. Policisté v Litvínově šetřili oznámení v červenci, kdy se na ně obrátil muž z Litvínovska, kterému někdo v restauraci měl odcizit volně odložený mobilní telefon. Nyní policisté zjistili, kdo je jeho novým majitelem. Muž ve věku 40 let měl mobilní telefon najít na zemi v ulici PKH nedaleko popelnic a ten si ponechal pro svou potřebu a nález neoznámil. Policisté mu nyní sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení nálezu ve zkráceném přípravném řízení.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. září 2016

vytisknout  e-mailem