Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež si vymyslel

MOST - Potřeboval peníze + další info 

 

Kriminalistům se podařilo během několika hodin objasnit loupežné přepadení. Skutek policistům nahlásil poškozený před Vánocemi. Přepaden měl být ve chvíli, kdy jako řidič jedné firmy zastavil vozidlo na okraji města Mostu kvůli vykonání malé potřeby. Neznámý lupič ho měl udeřit pěstí do obličeje a z auta mu měl ukrást finanční hotovost v částce přesahující 100 tisíc korun. Poškozený podle svého vyjádření po útoku upadnul do bezvědomí. Poté byl převezen do nemocnice na ošetření. Policisté ihned začali intenzivně tento zvlášť závažný zločin loupeže šetřit. Již při prvotních úkonech se jim však některé věci nezdály. To se také záhy potvrdilo. Poškozený se pod tíhou argumentů přiznal, že si celou věc vymyslel. Kvůli tomu, aby skutek vypadal věrohodněji, se sám udeřil pěstí do obličeje. Loupež podle svých slov nahlásil z důvodu finanční tísně a blížících se vánočních svátků. Převážná část peněz již byla vrácena majiteli. Policisté v těchto dnech z důvodu, že se skutek nestal, případ odložili.


 

Zloději stačilo dvacet minut

Dvacet minut stačilo neznámému zloději k získání finanční hotovosti ve výši téměř 5.700 korun. Cizí majetek si opatřil v zaparkovaném renaultu na litvínovském parkovišti. Peníze tam poškozená nechala v brašně na podlaze před přední sedačkou a šla si něco zařídit. Kvůli chvilkovému opuštění auta mladá žena přišla také o doklady. Policisté v Hamru případ šetří jako přečin krádež vloupáním.


 

Ze stroje zmizela nafta

Na téměř 14 tisíc korun byla vyčíslena škoda způsobená vloupáním do pracovního stroje zaparkovaného v blízkosti Havraně. Neznámý poberta z nádrže buldozeru „vysál“ 400 litrů nafty. Případem se nyní zabývají obrničtí policisté. Po pachateli pátrají.


 

Ze školky si odnesl výukový materiál

Mateřskou školu v Mostě navštívil neznámý zloděj. Po krátkém působení po sobě zanechal osmnácti tisícovou škodu. Personálu školy bude nyní chybět DVD přehrávač, CD nosiče a knihy. Jednalo se převážně o výukový materiál. Pachatel se bude v případě dopadení zpovídat ze spáchání přečinu krádež vloupáním.


 

Přišel o peněženku, zřejmě v autobuse

O peněženku s doklady a finanční hotovostí přišel mladý Mostečan. Terčem lapky se stal zřejmě při jízdě autobusem MHD v Mostě. Peněženka byla před krádeží uložená v brašně, kterou měl poškozený u sebe. Zmizení majetku Mostečan zjistil až druhý den. Po příchodu domů si brašnu odložil v domnění, že tam peněženka stále je. Kontrola zavazadla v ranních hodinách prozradila, že byl okraden. Věc šetří policisté mosteckého obvodního oddělení jako přečin krádež na osobě.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 28. prosince 2012

vytisknout  e-mailem