Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež si vymyslel

TEPLICE - Po pěti měsících vyšlo najevo, že k přepadení nedošlo a další zprávy. 

Loupež si vymyslel
     Téměř pět měsíců zaměstnával teplické kriminalisty případ údajného loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít koncem června v Teplicích. Devatenáctiletý mladík se tehdy obrátil na policisty s tvrzením, že ho v parku přepadla čtveřice mužů, kteří ho zbili a následně okradli o mobil a doklady. Přes nesrovnalosti, které při opakovaných výsleších vyšly najevo, muž trval na své výpovědi, pouze měnil některé detaily.
     Zkušení kriminalisté už ale od začátku měli pochybnosti o tom, že k přepadení tak, jak jej mladík popsal, skutečně došlo. Po několikaměsíčním vyšetřování a množství výslechů osob zainteresovaných na případu se skutečně jejich domněnka potvrdila. Oznamovatel se nakonec přiznal, že si přepadení vymyslel.
     Telefon totiž půjčil neznámému mladíkovi, který si na něm pouštěl písničky. Shodou okolností se ale rozešli a telefon zůstal u druhého muže. Mladík se domníval, že když oznámí přepadení, policie mu telefon najde a vrátí. Spletitý případ se tak nakonec podařilo kriminalistům rozplést, a jelikož k žádné loupeži nedošlo, věc byla založena ad acta. 
     Od začátku roku se na Teplicku jedná již o sedmou fingovanou loupež, kterou lidé oznámili policistům, kteří pak zbytečně vynakládají síly a prostředky na pátrání po neexistujících pachatelích.
Loupež si vymyslel.mp3 
 
Přechovával marihuanu
Z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu byl obviněn 32letý muž, u kterého policisté našli marihuanu. Neoprávněné pro svoji potřebu přechovával 21 gramů usušené rostliny botanického rodu Konopí, což je podle trestního zákoníku trestným činem, za který může strávit až rok ve vězení.
 
Krádež kabelů objasněna
     Policisté po několikaměsíčním intenzivním vyšetřování objasnili případ krádeže, ke kterému došlo koncem května v Duchcově. Tři muži ve věku od 25 do 27 let se tehdy po prostřižení drátěného oplocení vloupali do areálu poškozené společnosti, ze kterého následně odcizili dvě dřevěné cívky s namotanými kabely v hodnotě přes 30 tisíc korun. Všem spolupachatelům policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zloději využili příležitosti
     Včera došlo v Teplicích hned ke dvěma krádežím, při kterých sehrála svou roli neopatrnost lidí. V odpoledních hodinách využil na parkovišti před supermarketem neznámý lapka chvilky, kdy poškozená odvážela nákupní vozík a z nezabezpečeného auta jí odcizil kabelku, kterou nechala na sedadle. Poškozená přišla o mobilní telefon, platební kartu, doklady a další věci dohromady za téměř 28 tisíc korun.
     K další podobné krádeži došlo v Řetenicích, kde poškozený nechal své auto stát před garáží, ve které něco dělal. Po půl hodině zjistil, že mu neznámý lapka z neuzamčeného vozidla odcizil peněženku a telefon. Také tento muž přišel tak trochu i svou vinou o mobil, doklady, peníze a platební kartu, celkovou škodu vyčíslil na deset tisíc korun.
     Policisté oba případy prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí pachatelům v případě dopadení až dva roky ve vězení.
 
Vykradený kamion
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech vloupal do nákladního vozidla. Zloděj vnikl do kabiny zaparkovaného kamionu, ze které odcizil mobilní telefon, GPS navigaci a peníze. Následně rozřezal plachtu nákladního prostoru, kde ale nenašel nic, co by mohl ukrást. Odcizením věcí způsobil oznamovateli škodu necelých deset tisíc korun, poškozením vozidla pak dalších 24 tisíc. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 8. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem