Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež si vymyslela

České Budějovice – Zkušení kriminalisté zjistili a prokázali, že k loupeži nedošlo.  

Paragraf.jpg
Celá výjezdová skupina koncem února letošního roku vyjela na oznámený případ loupežného přepadení. K incidentu mělo dojít v Českých Budějovicích v ulici H. Kvalpilové, kde měla být přepadena 54letá žena. Z výpovědi ženy následně vyplynulo, že jí měl neznámý agresor, pod pohrůžkou užití bezprostředního násilí, okrást o finanční hotovost.
Od tohoto okamžiku se rozjela pátrací akce po neznámém násilníkovi. V průběhu celého vyšetřování ovšem na povrch vyplynulo několik nesrovnalostí a ty měla poškozená kriminalistům znovu vysvětlit.
Jak se ukázalo, celý případ si vymyslela. Údajně odcizené peníze totiž měla ztratit. Pak ale nevěděla, co dál. Bohužel tímto vymyšleným příběhem kriminalisty zaměstnala na několik dní . Ti v těchto dnech prokázali, že se skutek nestal - jejich plně profesionální práce se tak opět potvrdila.
Čtyřiapadesátiletá žena se tak dopustila přestupku křivého vysvětlení, neboť jako osoba podávající vysvětlení o trestném činu spáchaném jiným před orgánem činným v trestním řízení úmyslně uvedla nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
29. března 2012
 

vytisknout  e-mailem