Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež si vymyslela

Přepadení zinscenovali za účelem získání finanční hotovosti 

Bruntálští kriminalisté objasnili loupež - žena si přepadení vymyslela
Mravenčí prací nyní bruntálští kriminalisté objasnili loupež v Břidličné. Tři měsíce na případu intenzivně pracovali. Shromažďovali důkazy a vyvraceli tvrzení ženy, která loupežné přepadení nahlásila.
K loupeži mělo dojít dne 29.5.2009 v Břidličné v herně, kde chtěl neznámý pachatel pod pohrůžkou nože po 26leté obsluze peníze. Ženu měl při tomto jednání zranit a odcizit finanční hotovost ve výši přes 53 tisíc Kč.
Pod tíhou důkazů se bruntálským kriminalistům žena nakonec přiznala, že si celou událost vymyslela. Dohodla se se svým přítelem a dalším mužem a přepadení zinscenovali za účelem získání finanční hotovosti. Zranění na těle si způsobila sama.
Policejní komisař SKPV v těchto dnech obvinil ženu i dva muže z trestného činu zpronevěry.
  
V průběhu akce policisté vypátrali chovance na útěku
V nočních a ranních hodinách v době od 29. do 30.8.2009 proběhla akce zaměřená na kontrolu barů, heren, restaurací a dodržování zákazu podávání alkoholu mládeži. Také policisté pátrali po osobách, věcech a kontrolovali dodržováním pravidel silničního provozu. Akce se zúčastnilo 14 policistů z pořádkové i dopravní policie, dva psovodi a pracovníci ČOI. Byly zkontrolovány bary, herny a restaurace ve Světlé Hoře a v Bruntále. Policisté nezjistili protiprávní jednání týkající se podávání alkoholických nápojů osobám mladších 18-ti let. V Bruntále vypátrali 16letého chovance ústavu ve Vidnavě, který byl na útěku od 7.7.2009 a předali ho vychovateli.
 
Z rampy odcizil boty a v obchodě alkohol
Policejní komisař SKPV zahájil v neděli 30.8.2009 trestní stíhání 27letého muže pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit ve dvou případech tím, že
            - dne 27.8.2009 v Krnově na ulici Revoluční u obchodního domu se dostal do prostoru nakládací rampy a vypáčil zámek ochranné klece, kde bylo umístěno různé zboží. Odcizil několik párů sportovních bot a láhve nealkoholických nápojů. 
            - o dva dny později v podnapilém stavu v prodejně na ulici Albrechtická v Krnově vzal z regálu láhev Hanácké vodky, kterou si uschoval za přední část kalhot. Prošel bez zaplacení přes pokladnu, kde byl zadržen ochrannou službou.
Svého jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost v letošním roce odsouzen k nepodmíněnému trestu. Nyní způsobil škodu ve výši přes 4 tisíce Kč. Trestní stíhání je vedeno vazebně.
 
Policisté hledají svědky případné dopravní nehody
V sobotu 29.8.2009 ve 21,55 hodin přijali policisté na linku 158 oznámení o nalezení zraněného muže na ulici Nádražní, který lékařům uváděl, že měl být pravděpodobně sražen vozidlem. Policisté na místě nezjistili žádných stop, které by vedly k tomu, že by mělo jít o dopravní nehodu. Při prvotním vytěžení poškozeného, který byl v silně podnapilém stavu (3,78 promile alkoholu v dechu) jim již nedokázal říci, jak k jeho zranění došlo.
V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky nehody, aby kontaktovali dopravní policisty na tel. čísle 974 731 254 a nebo se osobně dostavili na Dopravní inspektorát Bruntál - skupinu dopravních nehod na ulici Partyzánská č. 7.
 
Lekla se, že vozidlo neodbočuje
V Krnově na ulici Svatováclavská dne 30.8.2009 v 16,30 hodin jela 32letá řidička s vozidlem Ford Courier a začala před křižovatkou vlevo předjíždět v jejím směru jedoucí auto, o kterém si myslela, že bude odbočovat vpravo. Řidič však jel rovně a toho se žena lekla a strhla řízení vlevo. Zde narazila do zaparkovaného vozidla BMW, které se nárazem posunulo a narazilo do předním stojícího fordu. Způsobená škoda činí 170 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu u řidičky bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Další případ vykázání z obydlí
V průběhu letošního roku jsme šetřili již 14 případ domácího násilí a vykázání útočníka z obydlí v okrese Bruntál.
Tentokrát na Rýmařovsku měl od roku 2007 napadat svou družku 33letý muž. Naposledy tomu bylo v ranních hodinách v sobotu 29.8.2009, kdy pod vlivem alkoholu násilník vyhrožoval ženě napadením. Nakonec ji i napadl a způsobil jí podlitiny na rukou. Policisté ho po vyhodnocení útoků vykázali na deset dní z obydlí. Zajištěnému muži také naměřili 2,12 promile alkoholu v dechu a byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ dále šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
  
Kradl naftu i světla
Z provinění krádeže a porušování domovní svobody byl v těchto dnech obviněn krnovskými kriminalisty 17letý mladík. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v Horním Benešově dne 17.8.2009 vnikl na zahradu domu a z odstaveného skútru za pomocí hadičky odčerpal dva litry benzínu. Dále v době prázdnin v Miloticích nad Opavou demontoval na odstaveném vyvážecím stroji a vyvážecí soupravě světlomety, které použil pro svou potřebu.
Svým jednáním způsobil škodu přes 8 tisíc Kč.
 
Při zahradní slavnosti přišla o kabelku
Dne 28.8.2009 v Krnově na ulici Hlubčická při zahradní slavnosti ve Flemingově vile odcizil dosud neznámý pachatel z pod stolu dámskou kabelku, kterou žena následně našla odhozenou v odpadkovém koši. V ní chyběly osobní věci, mobilní telefon, peněženka s finanční hotovostí 900 Kč a platební karta s přiloženým PINem. Způsobená škoda činí 4 tisíce Kč.
 
Zřejmě milovník kávy
Krnovští policisté sdělili v neděli 29.8.2009 ve zkráceném přípravném řízení 33letému muži podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v podnapilém stavu přelezl bránu oplocení hypermarketu v Krnově na ulici Revoluční. Vstoupil na rampu prodejny, kde byly volně položené palety se zbožím, roztrhl igelitové folie a vzal 11 multipacků kávy Jihlavanka. Zboží si uložil do tašek a po přelezení brány byl i s lupem zadržen policisty z Krnova. Způsobená škoda činí 1 429 Kč.
 
Vloupání do vozidel Bruntál
V pátek 28.8.2009 bruntálští policisté šetřili hned dvě vloupání do vozidel v Bruntále, to na ulici Květná a Dlouhá.
Dosud neznámý pachatel v době od 27. do 28.8.2009 násilně vnikl do vozidel Škoda Favorit a Felicie. Z favoritu odcizil autorádio a peněženku s doklady majitele. Ve felicii vzal také autorádio a dalekohled. Způsobená škoda činí kolem 6 tisíc Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem