Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v baru

V pondělí dne 10. října 2011 v časných ranních hodinách došlo v baru na ulici Kutnohorská v Praze 10 k loupežnému přepadení. Případem se nyní zabývají pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha IV. Ti žádají všechny spoluobčany o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace přijmou na lince 158. 

Do provozovny vstoupil neznámý pachatel v půl šesté ráno. Na hlavě měl gumovou masku s otvory pro oči a v ruce držel střelnou zbraň. Po barmance chtěl, aby mu vydala peníze. Ta ale tvrdila, že žádné nemá. Chytl ji tedy za kapuci a dostrkal až za bar, kde jí vyhrožoval fyzickým násilím. V jedné chvíli ji chtěl udeřit zbraní, ona se ale bránila, chytla jej za ruku a svedla na zem. Poté s ním došla až ke dveřím, kde mu z hlavy částečně strhla masku. On si ji ale zpět natáhl a z baru utekl. Po zásahu barmanky bude mít patrně zraněné oko.
 
Jedná se o muže bílé pleti ve věku kolem 40 let, střední, přibližně 165 cm vysoké postavy. Má šedomodré oči. Je ostříhán na „ježka“, na vršku hlavy má ale pleš. V obličeji měl přibližně dva dny staré strniště. V době činu byl oblečen do tmavých látkových kalhot a hnědé, možná flanelové mikiny či bundy s kapucí s kostkovaným vzorem velmi výrazného vzhledu. Maska, kterou si kryl obličej, byla šedá, gumová, pouze s otvory pro oči. Ozbrojen byl střelnou zbraní. Hovořil plynule česky.
 
Přestože barmanka viděla pachateli do tváře pouze několik vteřin, kriminalistům dokonale popsala jeho podobu. Vznikl tak identikit, tedy pravděpodobný portrét, podle kterého by ho mohl někdo poznat. Pachatele i celé jeho jednání zachytily také bezpečnostní kamery, umístěné v prostorách provozovny.  
 
Kriminalisté v současné době provádějí prověrky zdravotnických zařízení, kde by se případně mohl nechat ošetřit. Domnívají se totiž, že při potyčce s barmankou utrpěl zranění oka, se kterým by mohl vyhledat ošetření. Nevylučují ani, že by se mohlo jednat i o někoho z místních.
 
V tomto případě sice barmanka peníze ubránila. Pachateli kladla neustálý odpor, díky kterému nakonec z provozovny utekl. Zareagovat ale mohl také zcela jinak a následky jeho jednání tak mohly být tragické. Proto kriminalisté případným obětem doporučují zásadně neklást odpor a pachateli v jeho požadavcích raději vyhovět. Výrazně tak mohou snížit riziko zranění, popřípadě i vážnější újmy na zdraví.   
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 11.10.2011 
 
 
Odkazy do noveho okna

Pravděpodobný portrét pachatele

Pravděpodobný portrét pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem