Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež v herně

Okolo čtvrté hodiny nad ránem dne 15. září došlo v baru herny v Novém Jičíně k loupežnému přepadení. 

Dva doposud neznámí a maskovaní pachatelé vstoupili do prostoru herny na ulici K nemocnici a jeden z pachatelů napadl obsluhujícího číšníka. Druhý z pachatelů stál u vstupu do herny a hlídal. Pod pohrůžkou jednoho z pachatelů mu obsluha vydal finanční hotovost a následně z místa činu oba maskovaní pachatelé utekli. Ke zranění osob při činu nedošlo. Při útoku měl být poškozený číšník ohrožován neustanoveným předmětem. Způsobená škoda odcizením přesáhla částku několik desítek tisíc korun. Novojičínští policisté po pachatelích trestného činu loupeže intenzivně pátrají.


Stalo se …


Další objasněný případ krádeže

Další případ krádeže se podařilo objasnit novojičínským policistům.

Ve večerních hodinách dne 13. září odcizili dva pachatelé věci za tisíc korun z objektu cukrárny na novojičínském náměstí. Jako pachatelé byli zjištěni dva mladíci ve věku 22 a 23 let z Nového Jičína. Pachatelé nejdříve překonali oplocení o výšce dva a půl metru, vedoucí k zahradnímu posezení a poté z lednice a stojanu venkovního baru odcizili alkohol, limonády a žvýkačky. Oba podezřelí mladíci nejsou pro policisty neznámými osobami. Mladíci byli za obdobný skutek, rozsudkem Okresního soudu Nový Jičín z minulého roku, odsouzeni k trestu obecně prospěšných prací v délce trvání tři sta padesát hodin, které doposud nevykonali. Trestní stíhání podezřelých je vedeno na svobodě.


Mladík neoprávněně užíval auto a také jej poškodil

Novojičínským policistů se podařilo v krátké době zjistit pachatele, který poškodil a neoprávněně užíval motorové vozidlo Hundai. Pachatel v době od 3. do 13. září v Šenově u Nového Jičína vnikl do objektu garáže a zde se zmocnil osobního vozidla Hyundai Coupe v hodnotě šest set padesát tisíc korun. Vozidlo poté bez souhlasu jeho majitele užíval. Poté, co vozidlo poškodil, jej zaparkoval zpět do garáže a garáž uzamknul. Na vozidle vznikla předběžná škoda za dvě stě tisíc korun. Jako pachatel skutku byl zjištěn osmnáctiletý mladík z Novojičínska, který se k činu doznal. Mladík nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.


Zpronevěra

Z trestného činu zpronevěra je podezřelý 45letý muž z Nového Jičína. Podezřelý muž v době od konce února do počátku března minulého roku zpronevěřil finanční hotovost přes 24 tisíc korun. Muž měl v uvedené době v jedné z novojičínských restaurací provozovat kurzovní sázky, prostřednictvím terminálu jedné společností. Při fyzické inventarizaci finanční hotovosti terminálu, kterou provedl regionální manager společnosti bylo zjištěno, že v pokladně terminálu se nenachází žádná finanční hotovost. Přičemž v pokladně terminálu se měla nacházet finanční hotovost, patřící společnosti, přes 24 tisíc korun. Následně byla s mužem sepsána dohoda o uznání dluhu, ve které byla dlužná částka rozepsána na sedm měsíčních splátek. Dlužná částka nebyla ze strany podezřelého doposud zaplacena a z toho je zřejmé, že celou částku použil podezřelý pro svoji vlastní potřebu. Podezřelý muž si takto přisvojil cizí věc, která mu byla svěřena a tímto způsobil škodu na cizím majetku.


Vloupání do skladu pneumatik
 
Neznámý pachatel vnikl v noci na 15. září do skladu s pneumatikami ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ze skladu následně odcizil sto padesát kusů předních a dvě stě kusů zadních pneumatik Michelin na motocykly, třicet kusů pěnových výplní do pneumatik terénních motocyklů o průměru sedmdesáti centimetrů, jeden pár motokrosových kloubových bot pod kolena s přezkami a mobilní telefon Siemens S31. Škoda odcizením přesáhla částku přes čtyři sta padesát tisíc korun. Na zařízení vznikla škoda poškozením ve výši 3 tisíce korun. Policisté po neznámém pachateli či pachatelů trestného činu krádeže usilovně pátrají.


Vloupání do herny v Odrách

V nočních hodinách dne 15. září vnikl do herny na ulici 1. Máje v Odrách neznámý pachatel. Z herny následně odcizil alkohol, cukrovinky a příruční trezor s číselnými tlačítky, ve kterém byla uložena finanční hotovost, dva číšnické fleky a svazek klíčů od výherních automatů. Způsobená škoda odcizením činila téměř dvacet tisíc korun a poškozením vstupních dveří ve výši 2 tisíce korun.

vytisknout  e-mailem