Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež v Hrádku

Událost byla smyšlená, měla zastřít zpronevěru peněz 

K oznámenému případu loupežného přepadení vyjížděli  rokycanští kriminalisté 26. dubna tohoto roku  do Hrádku. Dle prvotního oznámení měl neznámý pachatel, maskovaný kapucí, přepadnout  kolem 21 hodiny v místním pohostinství servírku a odcizit finance  v hodnotě skoro deset tisíc korun.  Jak se  při šetření případu ukázalo, servírka přitom musela "sehrát  skoro divadelní představení", jelikož  uvedla, že ji pachatel uhodil do hlavy a byla i v bezvědomí.  Zůstala ležet na zemi, kde ji našli příchozí hosté, kteří zavolali pomoc.
V rámci důkladně vedeného šetření  však vyšly najevo nové  skutečnosti a rozpory,  které rokycanským  kriminalistům neunikly. Bylo  je nutné  ozřejmit a řádně objasnit. Na základě opakovaných výslechů se pak servírka začala do případu zamotávat.  Nakonec se nyní doznala k tomu, že si loupežné přepadení  vymyslela, aby zakryla  zpronevěru svěřené finanční hotovosti.
Nyní se tak z role poškozené dostává do role podezřelé, jelikož se tímto jednáním  měla  dopustit přečinů zpronevěry a křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

nprap. Jana Tomková
9.6.2011

 

vytisknout  e-mailem