Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež v karlovarském kasinu

KARLOVARSKO – Nastříkali obsluze do obličeje pepřový sprej.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 4 mužů ve věku 19, 20, 21 a 24 let, kteří jsou podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství.
 
Loupeže se měli dopustit 24. 2. 2014, a to poté, co měli vymyslet společný plán k přepadení obsluhy kasina v Karlových Varech. Krátce před půlnocí měli dva z těchto mužů vstoupit do provozovny kasina na ulici T. G. Masaryka a chtít po obsluze hracích automatů vyplacení výhry. Přitom mu měli nastříkat do obličeje pepřový sprej a pokusit se mu vytrhnout z ruky „kasírtašku“. To se jim však nepovedlo, a tak oba muži následně z herny utekli.
 
Po pachatelích bylo vyhlášeno všem policejním hlídkám pátrání. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město, vykonávající pěší hlídku v daném úseku, si podle uvedeného popisu všimli dvou odpovídajících mužů, kteří před nimi začali utíkat. Na místo dorazili další policejní hlídky a oba muže zadrželi. Šetřením policistů se podařilo dopadnout další dva muže, kteří se podíleli na zorganizování loupeže.
 
Všem obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest odnětí svobody. Kriminalisté podali na dva muže, kteří se měli dopustit loupeže státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby, které akceptoval. Na rozhodnutí soudu si počkají v policejní cele. Dva muži, kteří se podíleli na zorganizování, byli propuštění na základě příkazu Okresního státního zástupce.
 
nprap. Zuzana Týřová
27. 2. 2014

vytisknout  e-mailem