Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež v Orlové objasněna

Karvinsko - vydání peněz požadoval s nožem v ruce 

Necelé tři hodiny. To je doba, která uběhla od samotné loupeže po dopadení podezřelého muže.

V úterý 4. června 2024 před druhou hodinou odpoledne vstoupil do jedné orlovské prodejny mladý muž. Přistoupil k prodavačce, chytil ji za rukáv a s nožem v ruce požadoval otevření pokladny, což žena v obavě o svůj život učinila. Poté, co odcizil finanční hotovost ve výši zhruba  4 000 korun, z prodejny utekl.
Ihned po oznámení skutku rozjeli policisté rozsáhlé pátrání. Podrobný popis pachatele podaný svědky, vyhodnocení kamerového záznamu a v neposlední řadě důsledná operativní činnost a skvělá místní a osobní znalost policistů vedla k tomu, že necelé tři hodiny po skutku třiadvacetiletého muže vypátrali. Přestože se pokusil o útěk, po několika metrech jej dopadli a poté převezli na policejní služebnu.

Kriminalisté mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného  zločinu loupeže, k čemuž se také doznal. Aby trestnou činnost neopakoval a také aby se trestnímu stíhání nevyhýbal, podali cestou státního zástupce návrh na jeho umístění do vazby, což soudce akceptoval. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Závěrem bychom chtěli připojit několik preventivních doporučení, jak se v obdobném případě chovat. Neklaďte žádný odpor. Vaše zdraví nebo život je daleko cennější než majetek. Snažte se zachovat klid a zapamatovat si co možná nejpřesnější popis pachatele.  Můžete tím velice přispět k jeho rychlému dopadení.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
11. 6. 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem