Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež v podbořanské bance objasněna

LOUNY - Lupič přepadl i další banky 

Ve středu, 19. září 2012, byla krátce před polednem přepadena pobočka Komerční banky v Podbořanech (více zde). Jak jsme tehdy veřejnost informovali, pachatel pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval po pracovnici vydání finanční hotovosti. Již krátce po spáchání tohoto trestného činu pojali kriminalisté podezření, že banku přepadl tentýž pachatel jako v Horažďovicích na Klatovsku. V minulých dnech se toto podezření potvrdilo. Rakovničtí policisté za pomoci zásahové jednotky Středočeského kraje zadrželi v Nouzově 53letého muže, kterého později obvinili z pěti přepadení peněžních ústavů. Jednalo se o banky v Novém Strašecí, Slaném, Horažďovicích, Podbořanech a Litoměřicích. V současné době se již dotyčný, který nebyl nikdy předtím trestán, nachází ve vazební věznici. Za uvedené trestné činy mu hrozí odnětí svobody až na deset let. Na objasnění případů se podílely i týmy policistů z Ústeckého a Západočeského kraje včetně lounských kriminalistů. (Další informace k objasněným případům zde)   

Střet motorky a chodce

Dnes ráno, kolem půl šesté, došlo v lounské Husově ulici k dopravní nehodě mezi motocyklem a chodcem. Řidič (51. ročník) motocyklu - skútru Honda, jedoucí ve směru od Černčic do centra Loun, se u podniku Praga Louny střetl s chodcem (66. ročník), který přecházel vozovku mimo vyznačený přechod. Oba účastníci této dopravní nehody utrpěli, dle předběžných informací, lehčí zranění. Alkohol nebyl ani u jednoho z nich zjištěn. Policisté nyní přesné okolnosti i zavinění uvedené dopravní nehody šetří.  

Krádeže vleků

V pondělí byly policistům oznámeny dva případy krádeže vleků v Lounech. Ten první, jednalo se o přívěsný valník s plachtou, byl odcizen v Postoloprtské ulici, v areálu jisté společnosti, kde byl volně zaparkován. Škoda způsobená odcizením činí v tomto případě 60 tisíc korun. Druhá krádež se odehrála v ulici Čeňka Zemana. Zde byl odcizen přívěsný vozík zn. Maro, který byl uzamčený a připojený k vozidlu. Majitel škodu odhadl na 15 000 Kč. Policisté oba případy šetří a po pachateli-ích pátrají.

Ze stavebních strojů zmizela nafta

Policisté pátrají po pachateli, který z několika zaparkovaných stavebních strojů v lounské Dalimilově ulici odcizil motorovou naftu. U palivových nádrží odstranil uzamčená víčka a odčerpal celkem 630 litrů nafty. Svým počínáním tak způsobil škodu v hodnotě přesahující 30 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 16. října 2012  

 

vytisknout  e-mailem