Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v prodejně s obuví

Od čtvrtka dne 6. ledna 2011 vyšetřují kriminalisté policejního obvodu Praha II případ trestného činu loupeže, ke kterému došlo téhož dne v prodejně s obuví na ulici Viktora Huga v Praze 5.  

Dva muži a jedna žena vstoupili do prodejny kolem tři čtvrtě na pět odpoledne. Zatímco muž snědší pleti spolu se ženou pokračovali k regálům se zbožím, třetí muž světlé pleti si sedl do křesla u vchodu. Protože se žena pohybovala po obchodě se zapálenou cigaretou, vyzvala ji prodavačka, aby tyto prostory opustila. Ta ji ale neuposlechla a zůstala stát ve dveřích. Nato se do celé situace vložil její snědý společník, který prodavačku nařkl z rasismu, protože jej odmítá obsloužit. Začal zvyšovat hlas a vyhrožovat násilím. Nakonec ji zpoza pultu odcizil její mobilní telefon v hodnotě kolem dvou a půl tisíce korun a pod pohrůžkou nože si na ní vymohl také tržbu ve výši více než 8 tisíc korun. Poté celá trojice prodejnu opustila.
Kriminalistům se v průběhu vyšetřování podařilo získat záběry z kamer umístěných v bezprostřední blízkosti prodejny, na kterých jsou všichni tři aktéři zmíněné události zachyceni. Jedná se o:
  1. Muž, který vyvolal incident a kradl: muž snědé pleti ve věku mezi 20 – 25 lety, štíhlé, přibližně 190 cm vysoké postavy, který byl oblečen do tmavé bundy s kapucí. Výrazným markantem je, že mu prakticky chyběla horní řada zubů.
  2. Muž, který seděl v křesle u vchodu a posléze s prodejny odešel: muž světlé pleti ve věku mezi 20 – 25 lety, štíhlé, přibližně 175 cm vysoké postavy s polodlouhými kudrnatými vlasy padajícími do čela. Na sobě měl tmavé oblečení.
  3. Žena, jejich společnice: žena ve věku mezi 20 – 25 lety, štíhlé, přibližně 175 cm vysoké postavy, špinavých neupravených blond vlasů ostříhaných na mikádo. Celkově působila neupraveným a zanedbaným dojmem.
Kriminalisté se nyní v této souvislosti obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci při pátrání po těchto třech neznámých osobách. Jakékoliv informace, které by pomohly odhalit jejich totožnost, přijmou kdykoliv na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 11.1.2011
 
 
Odkazy do noveho okna

odchod trojice z prodejny

odchod trojice z prodejny 

Detailní náhled

příchod trojice do prodejny

příchod trojice do prodejny 

Detailní náhled

společník pachatele

společník pachatele 

Detailní náhled

společník pachatele

společník pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem