Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupež v Prostějově

PROSTĚJOV - Žádáme veřejnost o spolupráci. 

O nepříjemný zářitek se včera v době od 12:50 do 13:00 hod. postaral prozatím neznámý pachatel, který vyhrožoval ublížením na zdraví 16letému mladíkovi. K události došlo v Prostějově na ulici Finská před domem č. 1. Mladíka zde zastavil onen neznámý a požadoval po něm zapůjčení nějaké finanční hotovosti. Poškozený mu dal 30 Kč, ale to pachateli nestačilo a požadoval 200 Kč nebo zlatý řetízek, který měl chlapec na krku. S tím nesouhlasil a neznámý mu začal vyhrožovat násilím, kdy mu řekl: „vyber si, buď mi dej 200 Kč nebo řetízek, nebo tě zmlátím“ a přitom naznačoval pravou pěstí, že ho udeří. V té době se na vedlejším chodníku objevila neznámá žena s dětmi, toho mladík využil, z místa utekl a následně o celé události informoval Policii ČR. Pachatel pak z místa odešel ještě ve společnosti dalšího mladíka. Ke zranění ani škodě na majetku nedošlo.

K popisu pachatele bylo zjištěno: že se jednalo o mladíka snědší pleti ve věku kolem 15 let, hnědých očí, vysokého přibližně 185 cm, svalnatější střední postavy, který hovořil česky bez přízvuku. Na sobě měl červené tričko s krátkým rukávem lemovaný bílým pruhem, sportovní trenýrky modré barvy délky po kolena a na nohou měl sportovní obuv. Výraznějším markantem pachatele jsou krátce střižené tmavě hnědé vlasy, tzv. ostříhané na ježka o délce 1,5 cm s vystříhanými boky hlavy.

 

Policisté žádají o jakékoliv informace, které přispějí k objasnění tohoto násilného trestného činu, zejména k osobě pachatele. Své poznatky mohou sdělit na t. č. 974 781 321 nebo na bezplatné telefonní lince 158. Děkujeme za spolupráci.

 

por. Mgr. Miluše Zajícová

5. srpna 2016

vytisknout  e-mailem