Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež v žateckém baru

LOUNY - Pod pohrůžkou zbraně požadoval peníze... 

K násilnému trestnému činu došlo včera, krátce před půlnocí, v jednom žateckém baru. Dosud neznámý pachatel tam obsluhujícímu barmanovi přiložil pistoli k hlavě, donutil ho lehnout si na zem a následně mu z kapsy u kalhot vytáhl finanční hotovost a mobilní telefon. Dále prohledal prostor za barem a z místa činu uprchl. Poškozený naštěstí neutrpěl žádná zranění. Způsobená škoda byla vyčíslena na 12 170 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže a po pacheteli pátrají. 

Z bývalé restaurace zmizelo vybavení 

V minulých dnech byla policistům nahlášena krádež výčepního zařízení, pece na pizzu a potravinových zásob z jedné, v současné době, neprovozované restaurace v Podbořanech. Způsobená škoda byla vyčíslena na 107 325 Kč. Policisté již případ šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Vandal škodil

V lounské Riegrově ulici řádil v minulých dnech dosud neznámý vandal. Středem jeho zájmu se stal zaparkovaný osobní vůz zn. Citroën Berlingo, u něhož nezjištěným způsobem poškodil obě zpětná zrcátka. Poškozenému majiteli tím způsobil škodu za 10 tisíc korun. Policisté věc šetří jako přečin poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Okrádali zaměstnavatele

Dosud policisté šetřili případ, k němuž došlo již v druhé polovině minulého roku v jedné firmě na Žatecku. Dva, nyní již bývalí, zaměstnanci dotčené firmy tam kradli kovový odpad. Jeden z nich jej naložil do připraveného kontejneru a druhý jej pak z firmy vyvezl služebním nákladním vozidlem. Ve výkupně sběrných surovin odpad prodali a peníze si přisvojili. Takto si počínali v několika případech. Způsobená škoda byla odhadnuta na 21 328 Kč. Ve středu jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byli propuštěni na svobodu.    

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 16. ledna 2013

vytisknout  e-mailem