Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupež ve vlaku

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatel z vlaku utekl, policisté ho dopadli zanedlouho po činu 

V pátek 13.4. krátce po 20.hodině oznámila na linku tísňového volání 56letá žena, že její 81letá matka byla okradena při cestě ve vlaku z Prahy do Havlíčkova Brodu. V Kolíně si k nim do kupé přisedl neznámý muž, který s oběma ženami začal komunikovat. Při zastavování vlaku v Golčově Jeníkově náhle prudce vstal, přiskočil ke starší ženě a snažil se jí vytrhnout kabelku, kterou měla přes rameno. Poté druhou rukou do poškozené strčil až upadla na podlahu. Ženu vlekl do prostoru mezi kupé a chodbičkou, kde se mu podařilo kabelku i s celým obsahem odcizit a z vlaku utekl. Mladší žena se muže ještě pokoušela zadržet, ale to se jí nepodařilo. S kabelkou muž odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou, různé doklady a další věci. Poškozené ženě způsobil škodu ve výši téměř 13.000 Kč. Žena utrpěla lehčí zranění a musela být ošetřena v okresní nemocnici.


 Ihned po oznámení bylo učiněno opatření za účelem zjištění pachatele tohoto jednání. Na vlakové zastávce Golčův Jeníkov-město policisté vyslechli strojvedoucí z uvedeného vlaku a také průvodčí, která si podezřelého muže všimla, když v Kolíně dobíhal vlak a částečně ho policistům popsala. Na místo byl povolán i psovod se služebním psem. Policisté provedli ihned kontrolu železniční trati ve směru na obec Vlkaneč a dále byla provedena kontrola přilehlých obcí a provedeno opatření v restauračních zařízeních a na benzínových čerpadlech. Krátce před půlnocí byl policejní hlídkou na silnici I/38 přibližně 2km za obcí Golčův Jeníkov ve směru na Čáslav zadržen muž, který odpovídal popisu pachatele loupežného přepadení.


 Jedná se o 29letého muže z Kutnohorska. Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Při prohlídce byla u muže nalezena odcizená peněženka s finanční hotovostí i platební kartou. Muž policistům popsal i místo, kde se zbavil kabelky s ostatními věcmi. Policejní komisař zahájil trestní stíhání jmenovaného pro zločin loupež. Státní zástupce podal okresnímu soudu návrh na vzetí jmenovaného do vazby. V neděli v odpoledních hodinách byl obviněný propuštěn ze zadržení a je vyšetřován na svobodě.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
16.4. 2012


 


 

vytisknout  e-mailem