Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež ve zlatnictví

Ve čtvrtek 20. listopadu v podvečer došlo k loupežnému přepadení ve zlatnictví v Olomouci na ulici Riegrova.  

Před půl pátou vstoupili do prodejny tři neznámí muži a jeden z pachatelů namířil pistolí na prodavače a řekl mu, že ho zastřelí. Pak muže srazil na zem a neustále na něj mířil pistolí. Další dva pachatelé z prodejního pultu vytáhli několik plat s vystaveným zbožím. Odcizili prsteny, řetízky, náušnice, náramky a přívěsky v předběžně vyčíslené hodnotě 500 tisíc korun a z místa utekli. Kriminalisté na místě zajistili plynovou pistoli. 

Dle popisu poškozeného byl muž, který držel pistoli, ve věku 40-50 let, vysoký 180-185 cm, robustnější postavy, měl šedohnědé krátké vlasy, oblečený byl do černé kožené bundy, modrých riflí a na hlavě měl čepici.  Další z pachatelů byl ve věku 20-30 let, vysoký 180 cm, štíhlé postavy, měl tmavě hnědé vlasy krátce střižené „na ježka“ a krátký plnovous. Na sobě měl pravděpodobně sportovní šusťákovou bundu modré barvy a přes rameno tašku připomínající brašnu na notebook. Popis třetího pachatele kriminalisté nemají k dispozici.

V současné době má policie k dispozici kamerový záznam, na němž jsou zachyceni tři muži. Jejich případné ztotožnění by policistům velice pomohlo s vyřešením případu loupeže. Přikládáme jejich fotografie.

Prosíme občany, kteří by mohli cokoliv k uvedené události sdělit a pomoci kriminalistům s pátráním po neznámých lupičích, aby policii kontaktovali prostřednictvím linky 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Děkujeme za spolupráci.

nprap. Mgr. Jitka Dolejšová

fotografie:

muz_3.jpg muz_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

muz_1.jpg muz_1.jpg
muz_2.jpg muz_2.jpg

 

vytisknout  e-mailem