Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupež za bílého dne

Prostějov - Během čtyř dnů dvě loupežná přepadení.  

V úterý 29. ledna 2013 kolem půl druhé odpoledne vstoupil do jedné z prodejen na ulici Šárka v Prostějově maskovaný lupič, který na prodavačku vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí po ní požadoval vydání peněz.  Žena mu z obavy vydala částku převyšující pět tisíc korun, se kterou maskovaný lupič utekl neznámo kam. Ke zranění obsluhy naštěstí nedošlo.  Mělo se jednat o muže ve věku kolem 20-25let, vysokého kolem 170-175 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl tmavé oblečení a byl maskován. Mluvil česky, bez přízvuku. Policisté na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají. V případě dopadení mu za zločin loupež hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
Stejný scénář mělo i sobotní přepadení benzínové čerpací stanice na ulici Olomoucká v Prostějově-Držovicích. Kolem šesté hodiny ranní přišel na čerpací stanici muž , který plynnou čštinou a s nožem v ruce požadoval po obsluze vydání peněz. Obsluha mu z obavy o život otevřela pokladnu , pachatel z ní vytáhl peníze a dobíjecí kupony a odešel pryč. Škoda byla vyčíslena na 24 tisíc korun. Mělo se jednat o muže ve věku 20-30 let, vysokého kolem 170 cm, štíhlé postavy, který byl oblečený do tmavých kalhot s bílým pruhem po stranách, měl tmavou mikinu s kapucí přes hlavu, přes ústa tmavý šátek, sahající až k očím. Na nohou měl šedé sportovní boty, na rukou pletené oranžové rukavice.  Za zločin loupež mu hrozí , v případě dopadení, až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
 Policisté územního odboru Prostějov se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po obou pachatelích uvedených loupeží. Přivítáme jakoukoliv informaci, která by vedla k objasnění obou případů. Případní svědci, i široká veřejnost mohou jakékoliv  informace sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158.
 
por. Mgr. Irena Urbánková
30.1.2013

vytisknout  e-mailem