Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupež za bílého dne

Přerov - Kabelku neubránila.  

Včera byly přerovskými policisty zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež, ke kterému mělo dojít na ulici Optické v Přerově v pátek, 10. května kolem třetí hodiny odpoledne. Zatím neznámý pachatel přistoupil zezadu k 72leté ženě, která seděla na na zahrádce před jednou z restaurací a snažil se jí z ramene strhnout kabelku. I když se poškozená snažila kabelku ubránit vlastníma rukama, neznámému pachateli se podařilo jí ji vytrhnout. Pak nasedl na jízdní kolo a ujel směrem na ulici Gen. Štefánika. Poškozená v ní kromě mobilního telefonu měla i peněženku s penězi a doklady. Prázdnou kabelku pak poškozená seniorka našla v sobotu 11. května v jedné z popelnic na ulici Optické. Celková škoda byla vyčíslena na 1 250 korun. Pachateli, v případě jeho dopadení, hrozí za zločin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají.
 
Podle popisu poškozené se mělo jednat o muže ve věku 30 let, vysokého kolem 170 cm, bílé pleti. Byl oholený a na hlavě měl tmavou kšiltovku nasazenou do očí.
 
Policisté se tímto obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli tohoto loupežného přepadení. Jakékoliv informace, které by mohly pomoci při objasnění případu mohou občané sdělit na kterékoliv policejní služebně, případně na bezplatnou telefonní linku 158.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

14.5.2013

vytisknout  e-mailem