Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež Zlatnictví

v Říčanech na Praze východ 

V úterý 18. září dva maskovaní muži přepadli prodejnu Zlatnictví v Říčanech na Praze východ. Krátce po 11 hodině vstoupili do prodejny, přeskočili prodejní pult a v zadní místnosti pod pohrůžkou krátké střelné zbraně donutili prodavačku sednout si na židli, kde ji svázali. Z prodejny muži odcizili šperky za téměř 2 miliony korun. Poté opět přeskočili prodejní pult a utekli.
Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří po příjezdu na místo pečlivě ohledali prodejnu a její okolí a zajistili veškeré stopy. 
Kriminalisté se domnívají, že muži přijeli a odjeli v osobním vozidle FORD MONDEO tmavě zelené barvy se stříbrnými doplňky.
Muži jsou podezřelí ze spáchání zločinu loupeže dle ust. §173 odst.1, odst.2, písm. c) trestního zákoníku, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.
Kriminalisté pátrají po obou mužích a zároveň po osobním vozidle FORD MONDEO, které mělo pravděpodobně SPZ 9A93692 nebo 9A63657.
K článku je k dispozici video z kamerového systému umístěného v prodejně, na kterém jsou oba muži při přepadení zachyceni.
Žádáme případné svědky, kteří by mohli podat jakékoliv informace k oběma mužům i vozidlu, aby se obrátili přímo středočeským kriminalistům na mobilní telefon 602 748 731 nebo na linku tísňového volání 158.
 
Děkujeme.
video ke stažení: kamerový záznam
 
mjr. Soňa Budská
19. září 2012

vytisknout  e-mailem