Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupeže a nehody na Příbramsku

V pondělí přišel na policii oznámit 26letý muž, 

     že byl kolem poledne přepaden čtyřmi neznámými pachateli. K činu mělo dojít v Příbrami nedaleko viaduktu železničního přejezdu v ulici Třída osvobození. Lupiči na něj prý vytáhli nůž a pod pohrůžkou násilí mu odcizili peníze, mobilní telefon a krabičku cigaret, vše v hodnotě necelých tří tisíc korun. Šetřením kriminalisté zjistili rozpory ve výpovědi. Nakonec se ukázalo, že k události vůbec nedošlo, ale šlo pouze o představu poškozeného, který trpí psychickou poruchou.

Skončil v korytě potoka
     Nákladní vozidlo značky Mitsubishi skončilo v pondělí navečer na boku a navíc zaklíněné v korytě potoka. 30letý řidič jedoucí mezi obcemi Krámy – Velká Lečice nezvládl na ujeté vrstvě sněhu průjezd levotočivou zatáčkou a vyjel mimo vozovku. Muž naštěstí vyvázl bez zranění. Hmotná škoda, která při nehodě vznikla, činí 61 tisíc korun.

Nehoda s chodcem
     V Sedlčanech na náměstí T. G. Masaryka došlo v úterý po druhé hodině odpolední k nehodě chodce a automobilu. Osmiletá holčička vstoupila na přechod pro chodce ve směru od kašny k obchodnímu domu Rozvoj a přecházela mezi kolonou stojících vozidel. Protože však nebyla mezi auty vidět, nevšiml si jí řidič nákladního vozidla Ford Tranzit, který jel směrem na autobusové nádraží. Dívka na mokré vozovce uklouzla a při pádu narazila do zadní části projíždějícího „náklaďáku“, utrpěla lehké zranění, pohmožděninu ruky a oděr hlavy. Po ošetření v sedlčanské nemocnici si ji rodiče odvezli do domácí péče. Hledáme další svědky této události a tak prosíme, aby se ozvali na bezplatnou linku 158.

Přepadení se zbraní
     V úterý chvíli před sedmou hodinou ranní přepadl neznámý pachatel trafikantku v ulici Budovatelů v Příbrami, chtěl po ní peníze a telefonní kupony. Aby podpořil vážnost svých slov, vytáhl střelnou zbraň, kterou držel v levé ruce. Protože se žádné peníze v trafice nenacházely, odnesl si alespoň dva kupony na telefon v celkové hodnotě pěti set korun a sedm krabiček cigaret. Poté odešel směrem k Tipsport baru.
     Po sedmé hodině večerní došlo v Příbrami k další loupeži, a to na čerpací stanici Benzina v Brodské ulici. Přišel sem muž, který držel v levé ruce zbraň a požadoval vydání peněz a kuponů na telefon. Obsluha právě vytírala, a tak násilníka udeřila násadou od koštěte. Lupič však poté namířil plynovou pistoli mimo tělo poškozené a vystřelil. Čerpadlářka mu následně vydala téměř 19 tisíc korun, které si dotyčný odnesl v igelitové tašce.
     Uvedený popis pachatelů je téměř shodný, není tak vyloučeno, že činy spáchala jedna osoba. Mělo se jednat o muže vysokého přibližně 190 cm. Na sobě měl černé oblečení, přes hlavu černou kuklu a na rukách tmavé rukavice. Mluvil česky bez přízvuku. Prosíme občany, aby v případě, že mají jakékoli informace k osobě pachatele,  zavolali na tísňovou linku 158 nebo na telefon 974 879 487.
 

30. ledna 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem