Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupeže v trafice ve vestibulech metra

Bezpečnostní kamery zachytily nejen podobu podezřelého, ale i jeho hlas. 

Kriminalisté z Palmovky pracují od 10. ledna na případu loupežného přepadení trafiky ve vestibulu metra stanice Českomoravská. Neznámý mladý muž přišel kolem deváté hodiny dopoledne k prodejnímu pultu, vytáhl střelnou zbraň a požadoval po trafikantce vydání finanční hotovosti. Ta mu z obavy o svůj život vydala asi šest tisíc korun, muž chtěl ovšem více a proto požadoval ještě dobíjecí kupony. Trafikantka mu ale odvětila, že žádné nemá. Mladý muž se sice naštval, ale nakonec poděkoval a navíc se slušně rozloučil. V tu chvíli přicházel do prodejny zákazník, který pak přivolal policii.
 
Kriminalisté pátrají po mladém muži ve věku do třiceti let, vysokém asi 180 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť a velmi krátké, světlé vlasy. Oblečený byl do černé kožené bundy, pod kterou měl šedomodrou mikinu s bílými pruhy a na hlavě měl kapuci zelené barvy. Na rukou měl černé rukavice a na nohou bílé sportovní boty.
 
Detektivové muže podezřívají ze spáchání trestného činu loupeže a v případě dopadení a odsouzení mu hrozí až deset let. Jakékoliv informace k tomuto mladému muži, jeho totožnosti, pobytu nebo pohybu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
Druhý případ, až nápadně podobný tomu prvnímu, řeší i kriminalisté z druhého policejního obvodu. V sobotu 24. ledna totiž přišel zřejmě stejný mladík do trafiky ve stanici metra Hůrka a požadoval pod pohrůžkou použití zbraně peníze. Více o tomto skutku naleznete v článku zde:
http://www.policie.cz/clanek/patrani-po-podezrelem-z-loupeze.aspx.
 
Detektivové tak žádají veřejnost o pomoc při pátrání po muži, který má s největší pravděpodobností na svědomí tato dvě lednová loupežná přepadení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 4. 2. 2015

vytisknout  e-mailem